"VRIŠTALA SAM, BILA SAM KRVAVA": Tamara iz Bora koju su izujedali stafordi ispričala koji HOROR je doživela!
Tamara Novaković, Foto: Kurir privatna arhiva

UŽAS

"VRIŠTALA SAM, BILA SAM KRVAVA": Tamara iz Bora koju su izujedali stafordi ispričala koji HOROR je doživela!

Tamara Novaković koja živi u blizini, čula je u isto vreme svoje pse u dvorištu da laju. Izašla je da vidi šta se dešava

Objavljeno:

Tamara Novaković (33) iz Bora preživela je preksinoć napad dva staforda koji su je istovremeno ujedali po celoj glavi, oborivši je pre toga na zemlju. Dok se nesrećna žena borila za život, vlasnici pasa su pobegli. Policija u Boru uhapsila je K.D. (23) i M. J.(39) zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

K.D i M. J. su u četvrtak uveče sa svoja dva psa izašli na Borski teren za male sportove u Homoljskoj ulici. Onda su sa povoca pustili dva psa koja nisu imala ni korpu. Tamara Novaković koja živi u blizini, čula je u isto vreme svoje pse u dvorištu da laju. Izašla je da vidi šta se dešava.

Razjapene čeljusti

- Zaista je sve ovo što mi se dogodilo jezivo pričati. Izašla sam, krenula malo dalje od kuće i u daljini videla momka i devojku. Videla sam i dva psa kako trčkaraju. S obzirom da volim sve životinje, pozvala sam te pse uobičajenim, mirnim glasom, "kuce, dođite...", tako nekako. Nisam ni slutila da dozivam krvoločne pse koji su mogli bukvalno da me prekolju na licu mesta - priča Tamara za Kurir.

Psi su pritrčali do nje i gotovo u isti mah skočili i oborili je na beton. Pred očima su joj sevale razjapene čeljusti.

- Bila sam bukvalno u šoku. Ujedali su me po glavi, po arkadi, kosa mi je bila krvava. Vrištala sam, dozivala upomoć, pokušavala rukama da zaštitim lice i glavu, a psi su režali i ujedali - kaže naša sagovornica.

Lavež, režanje i cika žene prolamali su se naseljem. Suprug i njena majka su izleteli iz kuće i bukvalno trčeći doleteli do Tamare. I momak i devojka, vlasnici ova dva psa su dotrčali.

Jedva ih razdvijili

-Pobesnele staforde od mene su odvajali, vukli ih, njih četvoro su pokušavali da ih oteraju na sve moguće načine. Sve je trajalo, ceo napad, 10-15 sekundi, ali kao da je prošla večnost. I srećom, uspeli su da ih odvoje od mene, lagano sam, uz pomoć, počela da ustajem - objašnjava izujedana žena.

Tamara je uzela mobilni telefon da pozove policiju.

-Tada mi je prišla devojka i zamolila da ih ne prijavim, da ne zovem policiju. Odbila sam, a ona je pokušala da mi iz ruku otme telefon. Nije uspela i ja sam pozvala sam MUP - priča Tamara.

Pobegli sa psima

U trenutku kada su shvatili da će doći policija, momak i devojka su sa svoja dva psa pobegli! Međutim, policija ih je ubrzo pronašla, uhapsila i određen im je pritvor do 48 sati.

Psi su oduzeti vlasnicima i trenutno se nalaze u borskom azilu. Za sada se ne zna sigurno da li su u pitanju stafordi ili bulterijeri.

Tamari su sanirali ujede i ona je sada kući na kućnom lečenju.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.