"ZIGI NANJUŠIO ŽIVU OSOBU ISPOD RUŠEVINA": Srpski HEROJ nastavlja sa PODVIZIMA, spasao još 1 ŽIVOT (FOTO)
Zemljotres u Turskoj, Foto: Kurir TV, MUP Srbije

ODLIČNA VEST

"ZIGI NANJUŠIO ŽIVU OSOBU ISPOD RUŠEVINA": Srpski HEROJ nastavlja sa PODVIZIMA, spasao još 1 ŽIVOT (FOTO)

Spasilački pas Zigi potvrdio je sumnje da se ispod ruševina nalazi živa osoba, koju su izvukle strane spasilačke službe na terenu

Objavljeno: 20:39h

Zigi je i danas, sedmog dana od zemljotresa u Turskoj, nanjušio živu osobu koja je spasena. "Spasilački pas Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatramo ravnopravnim članom Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije" saopštio je MUP.

Vođa specijalnog tima spasilaca MUP-a Srbije Davor Vidović rekao je su tokom današnjeg dana pripadnici Sektora za vanredne situacije radili na više lokacija pretrage terena za nestalim osobama u Turskoj.

- Tokom tih akcija, izvučeno je više tela nastradalih osoba i rađena je podrška stranim timovima u pretrazi terana, korišćenjem specijalističke oprema i spasilačkog psa - naveo je Vidović.

Prema njegovim rečima, u jednoj od takvih akcija, spasilački pas Zigi potvrdio je sumnje da se ispod ruševina nalazi živa osoba, koju su izvukle strane spasilačke službe na terenu.

- Situacija na terenu je i dalje veoma dramatična. Ostaćemo, dokle god se od nas zahteva - rekao je vođa specijalnog tima spasilaca MUP-a Srbije Davor Vidović.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.