ALBANAC KOJI SE SUMNJIČI DA JE UBIO IVANU I DALJE NIJE UHVAĆEN: Poslednje informacije o JETMIRU, svi ga traže
Ivana Krivokapić, Foto: Društvene mreže

femicid

ALBANAC KOJI SE SUMNJIČI DA JE UBIO IVANU I DALJE NIJE UHVAĆEN: Poslednje informacije o JETMIRU, svi ga traže

Jetmir je osumnjičen da je ubio Ivanu sa kojom je bio u emotivnoj vezi nakon što su se upoznali na planinarenju na Prokletijama gde je on bio vodič

Objavljeno:

Jetmir Gočaj (24), koji je osumnjičen da je ubio Ivanu Krivokapić (26) u stanu na Zvezdari 23. decembra prošle godine, tačno mesec dana od kada je za njim raspisana poternica izmiče nadležnim organima. Sumnja se da se on nalazi u Crnoj Gori, ali ga policija nije pronašla na prijavljenoj adresi, a već danima nema nikakvih novosti o mladiću koji je monstruozno ubio mladu devojku.

Jetmir je osumnjičen da je ubio Ivanu sa kojom je bio u emotivnoj vezi nakon što su se upoznali na planinarenju na Prokletijama gde je on bio vodič. Navodno, u stanu koji je nesrećna devojka iznajmljivala pre zločina proveo skoro dve nedelje, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Ivanino telo pronašla braća

Ivana se danima nije javljala na telefon, kada su zabrinuta braća odlučila da odu do njenog stana na Zvezdari 24. decembra prošle godine. Morali su da razvale vrata stana i tada su zatekli beživotno telo nesrećne devojke. Ivana je zatečena otkopčanih pantalona i podignute bluze sa vidljivim modricama po vratu. Kasnije se ispostavilo da je imala povrede i na prstima šake, što ukazuje da se borila sa svojim ubicom.

Jetmir Gočaj
Jetmir Gočajfoto: Društvene mreže

Jetmir je ušao u verbalnu raspravu sa Ivanom, a zatim joj je rukama stezao vrat i usta sve dok nije izdahnula.

Ipak, u tom trenutku nije bilo zvanično potvrđeno da je reč o ubistvu, već se radilo o sumnjivoj smrti.

Obdukcija otkrila monstruoznu smrt

Nakon nedelju dana od ubistva, stigli su rezultati obdukcije koji su ukazali da je reč o ubistvu i nadležni organi su počeli da tragaju za ubicom čiji je identitet bio nepoznat.

Za to vreme, Jetmir je istog dana nakon ubistva napustio državu autobusom, a pretpostavlja se da je otišao u Crnu Goru u kojoj je živeo.

Jetmir Gočaj
Jetmir Gočajfoto: Društvene mreže

On je u danima nakon ubistva studentkinje na društvenim mrežama objavljivao srceparajuće poruke uz zajedničke fotografije sa Ivanom. Izigravao je žrtvu, ucveljenog prijatelja i sve to samo sa jednom namerom - da skrene trag sa sebe.

Otkriveno ko je ubica

Nakon 20 dana od ubistva, utvrđeno je da za Ivanino ubistvo osumnjičen Jetmir Gočaj (24). To je zvanično i saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu 13. januara.

- U pitanju je državljanin Crne Gore Jetmir G. (24). Nakon što je policija danas dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G, zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor - naveli su iz Tužilaštva.

Ivana Krivokapić
Ivana Krivokapićfoto: Društvene mreže

Kako su naveli, sumnja se da je Jetmir G, 23. decembra 2022. godine između 00:37 i 5:30 časova lišio života Ivanu K, sa kojom je bio u emotivnoj vezi. On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gde je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Jetmiru odredi pritvor, kao i da se raspiše poternica.

Raspisana poternica, ali još uvek nema traga

Međunarodna poternica je raspisana je tri dana kasnije, odnosno 16. januara, ali prekasno. Jetmir je već uveliko bio van granica Srbije.

U potragu za Jetmirom se uključila i crnogorska policija, ali ga na adresi u mestu Gusinje gde je prijavljen nisu pronašli.

– Službenici Uprave policije su, shodno međunarodnoj poternici NCB Interpola Beograd, izvršili provere u cilju lociranja i lišenja slobode lica G.J., državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori. Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju – saopštili su iz policije za crnogorske medije, odgovarajući na pitanje da li su tragali za Gočajem nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Jetmir Gočaj
Jetmir Gočajfoto: Društvene mreže

Nije isključena mogućnost da je Jetmir napustio Crnu Goru u međuvremenu, ali te informacije nisu zvanično potvrđene.

Ko je Jetmir?

Jetmir Gočaj je poreklom iz sela Vusanje kod Gusinja. On je planinarski vodič, a upravo pomoću njegovog posla je upoznao Ivanu. On je na društvenim mrežama objavljivao kako su se on i Ivana upoznali na Prokletijama.

Na njegovom Fejsbuku se mogu videti fotografije sa brojnih planinarskih tura, a zbog toga su se pojavili i navodi da se Jetmir krije među planinama, s obzirom na to da dobro poznaje teren.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.