PRIVEDEN MUŠKARAC KOJI JE NIŠLIJKI NA SKIJANJU SLOMIO RUKU: Pokušao da pobegne i napusti zemlju?
Policija / Ilustracija, Foto: Kurir/ Ana Paunković

priveden osumnjičeni

PRIVEDEN MUŠKARAC KOJI JE NIŠLIJKI NA SKIJANJU SLOMIO RUKU: Pokušao da pobegne i napusti zemlju?

Predrag Stojadinović, suprug povređene Nišlijke istakao je da mu je drago što je osoba koja mu je povredila ženu identifikovana.

Objavljeno: 15:48h

Policija jesaopštila da je identifikovala muškarca koji je 30. januara na skijanju na Kopaoniku teško povredio tridesetdvogodišnju Nišlijku Marinu Stojadinović. Kako saznaje Nova, radi se o rumunskom državljaninu koji je nakon ovog incidenta pokušao da pređe državnu granicu ali je vraćen sa graničnog prelaza i priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu.

- On je priznao delo a tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata - kažu upoznati sa ovim slučajem.

Predrag Stojadinović, suprug povređene Nišlijke istakao je da mu je drago što je osoba koja mu je povredila ženu identifikovana.

- Pohvalio bih reakciju organa gonjenja što su tako brzo reagovali i otkrili čoveka odgovornog za ovaj incident. Zahvalio bih se i pripadnicima Gorske službe koji su nam pomogli da moja žena što pre dobije zdravstvenu pomoć. Ona je nakon operacije u niškom Univerzitetskom kliničkom centru puštena na kućno lečenje, nije joj lako, imamo bebu od osam meseci . Ona se neće pridruživati krivičnom gonjenju tog čoveka, na tužilaštvu je da uradi što smatra da treba - rekao je Stojadinović.

Do događaja koji je mogao da se pretvori u tragediju, došlo je na spoju skijaških staza Gvozdac i Ledenica.

- Skijali smo uz ivicu staze Gvozdac, supruga je bila ispred mene kada je sa desne strane stazom Ledenica na nju punom brzinom naleteo drugi skijaš. Udarac je bio toliko silovit da je Marina napravila tri salta u vazduhu pre nego što je pala. Pritrčao sam joj, pomislio sam da je mrtva, nije davala nikakve znake života. Podigao sam joj levu ruku pa nogu, udovi su joj pali, izbezumio sam se…. Na sreću, ubrzo se osvestila i otvorila oči. Pitao sam je da li može da se pokrene, kazala mi je samo da ima jake bolove. Video sam da joj zglob desne ruke neprirodno visi - opisao je Predrag incident.

Kopaonik
Kopaonikfoto: Zorana Jevtić

Na mesto nesreće izašla je Gorska službe, Nišlijka je prebačena u tamošnji Trauma centar a zatim u nišku bolnicu gde je operisana. Ono što kod njenog supruga izaziva revolt je što, kako kaže, što je čovek koji je odgovoran za njeno povređivanje nije zaustavljen.

- Opisao sam ga redarima, kazao sam da ga nađu, ja nisam mogao da ga jurim, pomagao sam ženi. Jedan momak koji se tu zatekao ga je sustigao, razgovarao je sa njim, dao mi je broj telefona i ponudio se da mi bude svedok jer je bio očevidac nesreće - pričao je suprug povređene Nišlijke.

Predrag kaže da su Marini konstatovane teške povrede zbog kojih je bila neophodna hirurška intervencija.

- Slomljen joj je unutrašnji deo podlaktice, to nije od pada nego od udarca pancericom. Odmah sam otišao u policiju u Brus i prijavio ovaj događaj. Iz Skijališta Srbije su kazali da će skinuti snimke sa nadzornih kamera i predati ih nadležnim - rekao je Predrag nakon nesreće.

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.