IMAJU KLJUČNI DOKAZ, ALI ON MOŽDA NIJE DOVOLJAN DA SE OSUDI BRAJAN VOLŠ: Stručnjaci upozorili, 1 stvar je KLJUČNA!
Brajan i Ana Volš, Foto: Facebook / Ana Ljubičić, Printscreen/YouTube/CBS Boston

ŠTA ĆE SE DESITI?

IMAJU KLJUČNI DOKAZ, ALI ON MOŽDA NIJE DOVOLJAN DA SE OSUDI BRAJAN VOLŠ: Stručnjaci upozorili, 1 stvar je KLJUČNA!

Brajan Volš je koristio Gugl da pronađe načine za raskomadanje i odlaganje tela

Objavljeno: 13:52h

Tužioci u Masačusetsu grade svoj slučaj ubistva protiv muškarca za čiju se suprugu pretpostavlja da je mrtva, ali čije telo nije pronađeno, na osnovu jezivih internet pretraga koje je izvršio u vreme njenog nestanka.

Pretraživanje podataka o ličnim elektronskim uređajima uobičajena je strategija u krivičnim predmetima, ali stručnjaci upozoravaju da inkriminišuće pretrage nisu dovoljne za izgradnju solidnog slučaja.

„Bilo bi veoma izazovno pokušati zasnovati krivičnu istragu samo na onome što je neko tražio na internetu“, rekla je Dženifer Linč, iz jedne neprofitne organizacije sa sedištem u San Francisku.

Brajan Volš je koristio Gugl da pronađe načine za raskomadanje i odlaganje tela, uključujući „koliko dugo pre nego što telo počne da miriše“, „najbolji alat za raskomadanje testerom“ i „10 načina da odložite mrtvo telo ako vam je zaista potrebno“, rekao je tužilac kada je Volš optužen 18. januara u vezi sa pretpostavljenom smrću Ane Volš.

1 / 12 Foto: Instagram/anawalshe

Ana Volš, majka troje dece, navodno je poslednji put viđena kako izlazi iz porodičnog doma u Kohasetu, južno od Bostona, u ranim jutarnjim satima 1. januara. Njen nestanak prijavio je njen poslodavac 4. januara. U slučaju Volš, odbrana će verovatno dovesti svog eksperta da ispita pouzdanost dokaza pretrage na suđenju.

Linč je upozorila na to da nametljive pretrage mogu biti i sloboda govora. Samo zato što neko traži nešto potencijalno ilegalno na internetu, to nije dokaz da namerava da počini zločin, rekla je ona.

„Svi moramo da brinemo da će policija imati pristup našim upitima za pretragu jer otkrivaju toliko privatnih informacija o nama“, rekala je Linč.

„To može biti čista radoznalost.“

Muškarac iz Kvinsija osuđen je 2002. za ubistvo svoje žene, čije telo nikada nije pronađeno nakon što je poslednji put viđena kako napušta posao 27. septembra 1998. godine.

"To je prepreka, ali nije nepremostiva", rekao je Medved.

U slučaju Brajana Volša, u istoriji njegove pretrage postoje dokazi o bračnim neslaganjima - on je takođe pretraživao razvod.

Medved je rekao da tužioci imaju dodatne dokaze o putovanjima Brajana Volšea u prodavnice kućnih potrepština radi potrepština za čišćenje dan nakon što je Ana Volš poslednji put viđena, kao i krv i DNK dokaze koji su pronađeni na nekim ličnim stvarima Ane Volš pronađenim iz đubrišta. "Sve to dodate i stvorite narativ", rekao je Medved.

Volšov advokat nije komentarisao specifičnosti dokaza, ali je rekao da je njegov klijent sarađivao sa istražiteljima.

„Neću da komentarišem dokaze“, rekla je advokat Trejsi Majner u izjavi na dan Volšovog suđenja.

(Espreso/AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.