BACALE SU DECU U SEPTIČKU JAMU, STAVLJALE BEBE U KESU OD PRAŠKA: Ovo su najjeziviji slučajevi ČEDOMORSTVA u Srbiji!
Foto: Zorana Jevtić

UŽAS

BACALE SU DECU U SEPTIČKU JAMU, STAVLJALE BEBE U KESU OD PRAŠKA: Ovo su najjeziviji slučajevi ČEDOMORSTVA u Srbiji!

Čedomorstvo je nažalost ne toliko retka pojava u Srbiji. Mlade majke odmah nakon porođaja radile su gnusne stvari, a retko koja beba uspela je da preživi

Objavljeno:

Prošlog četvrtka u Zemunu je otkriven stravičan zločin koji je potresao Srbiju! Zaleđeno telo novorođenčeta pronađeno je u zamrzivaču, a policija je nekoliko dana tragala za Lidijom M. (47), majkom nesrećnog deteta.

Lidija je preksinoć priznala u policiji da se krišom porodila u kući i da je beba rođena mrtva, pa ju je sakrila u zamrzivač. Sumnja se, međutim, da je beba rođena živa i da ju je majka ubila, što bi trebalo da potvrdi obdukcija.

Otkrila je da se pre nekoliko meseci porodila u kući krijući to od muža i četvoro dece. Tvrdila je da je beba tada rođena mrtva, pa ju je sakrila u zamrzivač. Rekla je da nije znala šta da radi s mrtvom bebom, pošto niko nije znao da je trudna, pa je odlučila da sakrije leš.

Zamrzivač, Lidija M., Beba u zamrzivaču, Zemun
foto: Printscreen/facebook, Zorana Jevtić

U policiji, međutim, sumnjaju da je beba zapravo rođena živa i da ju je majka odmah po porođaju ubila, pa se sad čekaju rezultati obdukcije kako bi se utvrdilo šta se zaista desilo s nesrećnim novorođenčetom.

Lidija je, inače, ubrzo posle porođaja u kući napustila muža i decu, a za mrtvu bebu saznalo se tek prošle sedmice, kad je njen bivši muž slučajno pronašao leš novorođenčeta u zamrzivaču. Usledila je potraga za Lidijom i ona je ubrzo locirana, pa je privedena na saslušanje u policiju.

Prema pisanju medija, Lidiji je određeno zadržavanje do 48 sati, dok ne bude završena obdukcija leša, koja bi trebalo da utvrdi njegovu starost i uzrok smrti.

Zemun
foto: Zorana Jevtić

Njen bivši muž Zoran M. (62) pronašao je u četvrtak zaleđeno telo novorođenčeta u zamrzivaču u iznajmljenoj kući gde živi sa četvoro dece. Leš bebe je bio umotan u nekoliko kesa i sakriven ispod gomile zamrznutog mesa i povrća.

Zoran je u petak ispričao da se zamrzivač nedavno pokvario.

"Zamrzivač je loše radio, pa sam pozvao majstora. On je došao i zamolio me da povadim sve iz zamrzivača kako bi pronašao i otklonio kvar. Počeo sam da vadim smrznute namirnice, uglavnom su to bili meso i povrće... Kada sam došao do dna "sandučara", primetio sam jednu kesu koja mi nije bila poznata", rekao je Zoran, i dodao:

"Kada sam počeo da odvezujem i odmotavam kese, prvo sam pomislio da je reč o vekni hleba, jer je moja bivša supruga imala običaj da zamrzava pecivo. Međutim, kada sam sklonio poslednju kesu, naišao sam na peškir, a u njemu je bilo zaleđeno telo bebe", ispričao je on.

Zoran je naglasio da je od šoka odskočio u stranu i da mu je pozlilo.

Zemun
foto: Zorana Jevtić

"Nikad taj prizor neću zaboraviti. Kada sam se pribrao, pozvao sam policiju, a zatim i najstarijeg sina, koji je bio na poslu. Patrola je brzo došla i obavila uviđaj", ispričao je Zoran.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj čedomorstva u Srbiji. Mnoge žene ubijale su svoju tek rođenu decu!

U nastavku smo izdvojili nekoliko skorašnjih slučaja ovako monstruoznog zločina. Zajednička stvar za ove slučajeve jeste ta što su uglavnom sve krile trudnoću od porodice i prijatelja, bebe su ubijale odmah nakon porođaja i sve su pokušavale da dokažu kako su im deca rođena mrtva!

Osim toga, svaki od ovih slučajeva otkriven je nakon što je majkama nesrećne dece pozlilo te su lekari utvrdili da su se nedavno porodile! Samo dve bebe su preživele.

BEBA NAĐENA U BAZENU

U septembru prošle godine muška beba pronađena je ispred kuće u Čenti i to bez znakova života.

Za tragični događaj saznalo se kad je majci L.J. (32) koja se sama porodila kod kuće, prethodno krijući trudnoću jer ga otac deteta nije želeo, pozlilo u autobusu. Ona je u autobusu bila sa svojim detetom od 12 godina koje je vodila na kontrolu kod lekara u Beograd. Na putu za Beograd pozlilo joj je u autobusu.

Majka je izjavila da je 3. septembra rodila mrtvu bebu, dečaka. Telo je umotala u peškir, stavila ga u plastični bazenčić na naduvavanje koji je potom spakovala u jednu kutiju. Otac mrtve bebe otišao je u Nemačku.

STAVILA BEBU U KESU OD PRAŠKA

J. Đ. (22) iz sela Batote kod Brusa pravosnažno je osuđena 2021. godine za ubistvo pri porođaju deteta, na 12 meseci zatvorske kazne, koju je izdržavala kod kuće uz primenu mera elektronskog nadzora.

Na poslednjem pretresu okrivljena je priznala krivicu, ispričala kako je došlo do celog događaja i naznačila da se kaje. Ubistvo bebe dogodilo se 18. aprila 2020. godine nakon što se J. Đ. porodila u kupatilu porodične kuće.

Policija (ilustracija)
Policija (ilustracija)foto: Kurir.rs/M.S.

- Obdukcijom je utvrđeno da je rodila živo muško dete, a da je potom rukom otkinula pupčanu vrpcu i novorođenče nakon porođaja, dok je davalo znake života, zamotala u peškir i stavila ga u PVC kesu žuto-plave boje od praška “Meriks” i tom prilikom novorođenom detetu nanela povrede glave-navodi se između ostalog u optužnom predlogu.

Kako je utvrđeno tokom istrage, nakon porođaja, bebu je potom odnela na smetlište koje se nalazi na 100-ak metara od porodične kuće i tu ga i ostavila. Na tom mestu, našli su ga i istražitelji u najmučnijoj potrazi za malim lešom koji je organizovan na teritoriji Brusa.

- Prvo je nađena posteljica i deo pupčane vrpce, a nakon toga i beba bez znaka života. - Nožice bebe su virile iz kese - rekao je tada izvor za Novosti.

Sve se otkrilo kada je mladoj porodilji pozlilo. Javila se lekaru lokalnog Doma zdravlja, koji je odmah utvrdio da je došlo do porođaja. U slučaj se uključila i policija, a devojka je transportovana na Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu. Za trudnoću nije znao niko u porodici.

BACILA BEBU U SEPTIČKU JAMU

D. R. (26) iz Malog Popovića nadomak Jagodine porodila se, a potom bacila bebu u septičku jamu pored kuće!

Ona se zbog bolova u stomaku javila u Opštu bolnicu u Jagodini u kojoj su odmah konstatovali da se nedavno porodila. Međutim, ona tada ništa nije htela da priča o bebi.

Mrtva beba nađena je poljskom veceu ili septičkoj jami pored kuće. Niko nije znao da je trudna!

BEBA NAĐENA U POLJSKOM KLOZETU

Scena kao iz horor filma dogodila se u Morkinu, malom i mirnom mestu kod Kikinde, gde je D. B. bacila svoje novorođenče u poljski klozet.

Naime, porodilja se pojavila u kikindskoj bolnici, a u rukama je nosila tek rođenu bebu koja je imala vidne povrede na glavi i telu.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je žena nakon porođaja svoje novorođenče ubacila u poljski toalet, dok njen suprug tvrdi da ona nije ni znala da je trudna jer je krupna žena i dete je "nosila visoko", te da se samo porodila u poljskom WC, ne i da je bacila dete. Na sreću, dete je preživelo!

Pet godina ranije, dok su živeli u Novom Sadu, D. B. je udavila svoje tek rođeno dete, a nakon toga ga je uvila u krpe i stavila u veš mašinu. I tada je govorila da nije trudna nego da se radi o hormonskom poremećaju. Kad joj se slošilo primljena je u bolnicu, a tada je otkrivena strašna istina.

Policiji je ispričala da je dete ispalo kad je otišla u toalet i da je bilo mrtvo. Tada je utvrđeno da majka ima mentalni deficit i da je poslovno sposobna.

BAČENA BEBA U OBRENOVCU

Pred sam kraj 2020. godine Srbiju je prilično uznemirila vest o bebi pronađenoj u kontejneru u obrenovačkom naselju Rvati. Drama je počela kada je Milja pozvala Hitnu pomoć zbog obilnog krvarenja.

Milja P.
Milja P.foto: Foto:Kurir/M.S./Facebook

Prebačena je u GAK Višegradska, gde su lekari otkrili da se porodila, a na pitanje gde je beba, rekla je da je kod kuće.

Ispostavilo da to nije istina i da je beba završila u smeću odakle je izvukao vozač Hitne pomoći Dušan Marjanović.

Ubrzo je uhapšena baka bačene bebe zbog sumnje da je ona stavila dete u kesu za đubre, a potom bacila. Novorođenče je pukom srećom ostalo živo i zdravo.

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.