MESTO U KOM SU PSI IZUJEDALI VLADANA JE NAJUKLETIJE U SRBIJI: Ljubiša je pre 10 godina OVDE ubio 13 meštana
Velika Ivanča, Foto: Printscreen/Youtube/PG Mreža, Aleksandra Čolić

VELIKA IVANČA

MESTO U KOM SU PSI IZUJEDALI VLADANA JE NAJUKLETIJE U SRBIJI: Ljubiša je pre 10 godina OVDE ubio 13 meštana

Krvavi pohod Ljubiša je započeo u rođenoj kući

Objavljeno: 19:16h

Tragična pogibija novinara Vladana Radosavljevića, kog su juče nasmrt izujedali psi u Velikoj Ivanči, nažalost nije prva tragedija koja je potresla ovo malo mestu kod Mladenovca u srcu Šumadije.

Srbija nikada neće zaboraviti masakr koji je pre 10 godina potresao našu zemlju. Reč je bila o masovnom ubistvu takvih razmera da su mediji čitavog sveta preneli vest.

Rano ujutru 9. aprila 2013. godine, Ljubiša Bogdanović je ženi rekao "nema nama života, a onda uzeo svoj pištolj "CZ88" i ubio 13 meštana Velike Ivanče.

Išao je od kuće do kuće, pucao je na svakog koga je video živog. Monstrum Ljubiša je bio prek čovek, ali niko nije ni pomislio da se u njemu krije zver koja je spremna da presudi svojoj porodici, rođenom sinu, kao i rođacima i meštanima.

1 / 6 Foto: Aleksandra Čolić

Krvavi pohod Ljubiša je započeo u rođenoj kući, ubivši hicima iz pištolja sina Branka (42) i majku Dobrilu (83), dok je suprugu Javorku (76) teško ranio. Potom je krenuo po komšijskim kućama, a u domaćinstvu Despotovića, koji su mu bili prve komšije, hladnokrvno je likvidirao supšružnike Mikaila (67) i Milenu (61), ali i njihovog sina Gorana (24), snaju Jovanu (21) i unuka Davida (2).

- Dečaka je izrešetao u majčinom naručju, tri metka je ispalio - pričali su za Kurir meštani.

Bogdanović je zatim usmrtio i Draganu Stekić (50), njenu svekrvu Danicu (78), kao i bračni par Mijailović, Velimira (68) i Olgu (69). Smrt nisu izbegli ni Ljubinka Ješić (64) i njen sin Miloš (48).

- Njega kao da je tog jutra obuzela neka crna magija ili đavo! On je sa svim tim ljudima bio dobar kao hleb, družio se i na kraju ih pobio - pričale su komšije,. Za Kurir su rekli da im je najteže pala smrt malenog Davida, čiji im smeh i danas odzvanja u ušima.

Neke žrtve Bogdanović je ubio u dvorištu, ali je većinu usmrtio dok su spavali.

- Krenuo je od svoje kuće, pa gde je koga zatekao. Većina je bila u svojim krevetima. Spavali su, niko od njih nije mogao da mu pruži otpor. U kući prvog komšije, što bi se reklo preko plota, ubio je bebu. Malo dete koje je spavalo s majkom. Stariju ženu, koja je tek ustala kako smo pretpostavili, ubio je kada je krenula da se umije na česmi u dvorištu. Ubio je starca u krevetu koji se tek probudio i uključio televizor, ženu koja je ispratila muža na posao i verovatno je htela da se vrati da još malo odspava - priseća se ovaj policajac.

Na kraju, Ljubiša je pucao sebi u glavu, a preminuo je posle nekoliko dana u bolnici.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.