INFRASTRUKTURE ŽELEZNICA SRBIJE o cisterni koja je iskliznula kod Zaječara
Vagon, Foto: Reuters

OGLASILI SE

INFRASTRUKTURE ŽELEZNICA SRBIJE o cisterni koja je iskliznula kod Zaječara

Istakli su da je redloženim programom poslovanja "Infrastrukture železnice Srbije", koji je u proceduri usvajanja, predviđeno da se u dužini od 22 kilometra između Knjaževca i Zaječara uradi kapitalni remont pruge

Objavljeno:

Iz Infrastrukture železnice Srbije saopštili su da su pomoćni voz i specijalizovana ekipa "Infrastrukture železnica Srbije" podigli danas oko 12 i 30 sati na prugu vagon cisternu tovarenu fosfornom kiselinom, koja je sinoć iskliznula između železničkih stanica Zaječar i Minićevo, na pruzi Zaječar – Niš.

Kako kažu, prilikom podizanja iskliznule cisterne na prugu nije bilo nikakvih teškoća, a podsećaju da prilikom njenog iskliznuća nije došlo do prevrtanja, niti je bilo ikakvih curenja ili isparavanja.

- Predstoji uklanjanje železničke kompozicije sa mesta iskliznuća, a zatim i popravka oštećenih delova železničke infrastrukture - saopštili su.

Pruga
Prugafoto: Profimedia

Dodaju da je procena da bi železnički saobraćaj na ovoj deonici pruge Niš - Zaječar mogao da bude ponovo uspostavljen sutra, u petak, 30.decembra 2022. godine, oko 17 časova.

- Inače, u prethodnom periodu nije rađen remont pruge između Knjaževca i Zaječara, na čijem se delu sinoć dogodilo iskliznuće. Kapitalni remont pruge urađen je od Niša do Knjaževca - dodali su iz "Infrastrukture železnica Srbije".

Dodaju da su na pruzi Knjaževac - Zaječar, na čijem delu se sinoć dogodilo iskliznuće, u ovoj i prošloj godini radnici "Infrastrukture železnica Srbije"obavljali pojačano tekuće održavanje koloseka.

Udes, Voz, Hrvatska, Novska
foto: Printscreen/VIDEO PLUS

- Ono je podrazumevalo delimičnu zamenu pragova na pruzi, pa je u prethodne dve godine zamenjeno oko sedam hiljada pragova, zatim zamenu pojedinih šina, dopunu tucanika, kao i regulisanje koloseka - kažu iz "Infrastrukture železnica Srbije".

Istakli su da je redloženim programom poslovanja "Infrastrukture železnice Srbije", koji je u proceduri usvajanja, predviđeno da se u dužini od 22 kilometra između Knjaževca i Zaječara uradi kapitalni remont pruge, odnosno rekonstrukcija železničke infrastrukture na tom potezu.

- Predlogom o rekonstrukciji 22 kilometra pruge između Knjaževca i Zaječara obuhvaćena je i deonica na kojoj se sinoć dogodilo iskliznuće cisterne - saopštili su.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.