SCENE IZ PIROTA SINOĆ KAO NA FILMU: Građani se ZAUSTAVILI na auto-putu, BEŽALI OD OBLAKA DIMA! (VIDEO)
Pirot, Foto: Printscreen

NEVERICA

SCENE IZ PIROTA SINOĆ KAO NA FILMU: Građani se ZAUSTAVILI na auto-putu, BEŽALI OD OBLAKA DIMA! (VIDEO)

Sve je izgledalo kao na filmu

Objavljeno:

Na Instagram stranici 192_rs pojavio se jeziv snimak sa auto-puta u Pirotu. Naime, nadzorne kamere zabeležile su kako se odvijao saobraćaj u trenutku kada se pojavio oblak dima kao posledica izlivanja amonijaka.

Sve je izgledalo kao na filmu, vozila su naišla na gust dim i krenula unazad, takođe se na snimku vidi i muška osoba koja se trčećim korakom udaljila.

Podsetimo, juče se oko 17.30 časova na deonici pruge između Pirota i Stanićenje, dogodio ekološki akcident kada su iskliznuli vagoni cisterne u kojima je prevožen amonijak. Došlo je do curenja, pa je stanovnicima mesta Sopotski Han, pored koga se dogodila nezgoda, preporučeno da ne izlaze iz kuća.

Bio je obustavljen i saobraćaj na auto-putu, kao i na magistralnom putu Pirot-Bela Palanka i vozači se upućuju na alternativan pravac preko mesta Ponor.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da prema jutrošnjim merenjima nema amonijaka u vazduhu u Pirotu, kao i da izvorište vode Medijana u Nišu nije kontaminirano.

On je rekao da je situacija u Pirotu stabilna i poručio da građani treba da ostanu pribrani i slušaju nadležne organe.

Čaušić je kazao za Pink da se od 21 vagona cisterne sa amonijakom, četiri izvrnulo juče, kao i da je amonijak curio iz jedne. Dodao je da nijedan vagon nije završio u Nišavi.

Najavio je da će u 10 sati biti održana sednica republičkog Štaba za vanredne situacije. Čaušić je rekao da je juče evakuisano 56 osoba koje su predate u bolničke centre Niš i Pirot.

U bolničkom centru u Nišu ostalo je 15 građana, a u pirotskoj bolnici devet evakuisanih.

Naveo je da je intervenisano 57 vatrogasaca spasilaca sa 22 vozila i bespilotnom letilicom, kao i više od 20 pripadnika MUP-a.

Dodao je da je petoro od njih zatim zatražilo zdravstvenu pomoć.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.