AMONIJAKOM SE OTROVALI LJUDI: Najnovije informacije kažu da je preko 50 osoba završilo u bolnici!
Policijski automobili, Foto: RINA

NESREĆA

AMONIJAKOM SE OTROVALI LJUDI: Najnovije informacije kažu da je preko 50 osoba završilo u bolnici!

Četvoro je na odeljenju reanimacije a dvoje na odeljenju toksikologije

Objavljeno: 20:40h

U niški Univerzitetski klinički centar primljeno je šest pacijenata zbog posledica trovanja amonijakom usled curenja iz cisterne koja je sletela sa pruge između Pirota i Bele Palanke.

- Četvoro je na odeljenju reanimacije a dvoje na odeljenju toksikologije. Svi su stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama. Svi su naši državljani – saopšteno je iz niške bolnice.

Nakon ovoga se pojavila informacija da je povređeno više od 50 ljudi.

Podsetimo, na delu magistralne pruge Niš - Dimitrovgad, izmeđi Pirota i Staničenja, van naseljenog područja u 16.36 časova došlo je do prevrtanja jedne vagon cisterne tovarene amonijakom.

U vanrednom događaju nije bilo stradalih ni povređenih. Radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir, piše u saopštenju Železničkog prevoza "Srbija Kargo".

Na lice mesta su izašle ekipe MUP – a, kao i pripadnici vatrogasne službe Sektora za vanredne situacije , koji su zatvorili prilaz mestu iskliznuća u krugu od četiri kilometra.

Železnički saobraćaj je trenutno u prekidu. Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, utvrdiće uzrok ovog akcidenta.

Povodom nemilog događaja, oglasio se MUP i posavetovao je građane da ostanu kod svojih kuća.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.