NARKO-BOS DEKSTER OSUĐEN NA 11 GODINA U BEČU: U Srbiji robijao zbog UBISTVA
Austrijska policija, Foto: Profimedia

DOLIJAO

NARKO-BOS DEKSTER OSUĐEN NA 11 GODINA U BEČU: U Srbiji robijao zbog UBISTVA

Kako prenose austrijski mediji, reč je o jednom od vodećih članova srpsko-crnogorske mafijaške grupe, koja diluje drogu po teritoriji cele Austrije

Objavljeno:

Dario Đ. (34) iz Srbije, poznat kao Dekster, osuđen je na 11 godina zatvora nakon što ga je Regionalni sud u Beču proglasio krivim zbog teške oružane pljačke. Ova presuda nije konačna.

Kako prenose austrijski mediji, reč je o jednom od vodećih članova srpsko-crnogorske mafijaške grupe, koja diluje drogu po teritoriji cele Austrije.

Njemu je suđeno za tešku oružanu pljačku 13 kilograma droge i više od 100.000 evra od suparničke narko-grupe. Mediji su još ranije preneli da ovaj postupak, koji je u petak okončan, nije obuhvatao najteže zločine, iza kojih on, navodno, stoji.

"Nema sumnje da je optuženi bio na mestu zločina", rekao je predsedavajući sudija prilikom izricanja presude. On je dodao da nije čest slučaj da se pljačka izvede na ovako brutalan način.

Optuženi se "odnosio prema tuđem životu sa nepoštovanjem", što je smatrano otežavajućim prilikom odmeravanja kazne.

Austrijska policija
foto: Profimedia

Advokat odbrane Verner Tomanek je odmah uložio žalbu na presudu.

Optuženi se prvog dana suđenja izjasnio da nije kriv.

"Nisam bio deo toga iz optužnice", rekao je navodni mafijaški bos, čija je grupa, prema podacima Federalne kriminalističke policije, poznata širom Evrope, a možda i širom sveta i, pored trgovine drogom, ozloglašena je i po brutalnosti, krivičnim delima protiv života i tela.

Kako stoji u optužnici, narko-grupa, čijem se čelu nalazio optuženi, pretvarala se da želi da kupi kokain od suparničke grupe, koja je takođe delovala u Beču. Tu je došlo do sukoba i brutalne otimačine. Inače, grupa kojoj pripada osuđeni navodno broji više od 200 članova, samo u Beču. On je, kako prenose mediji, na čelu te grupe od februara, 2020. godine.

Dekster je u Srbiji već odslužio kaznu od 11 godina zatvora zbog ubistva.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.