KRVNIK IZREŠETAO MAJKU I SINA NA KUĆNOM PRAGU: Ispalio KIŠU METAKA, a imao i POMAGAČE od kojih je JEDNA ŽENA?!
Nerazjašnjen zločin (ilustracija), Foto: Profimedia

ESPRESO PRIČE IZ HRONIKE

KRVNIK IZREŠETAO MAJKU I SINA NA KUĆNOM PRAGU: Ispalio KIŠU METAKA, a imao i POMAGAČE od kojih je JEDNA ŽENA?!

Iako bliski članovi porodice i meštani sumnjaju na vrlo uzak krug osoba, identitet osumnjičenih nije utvrđen

Objavljeno:

Decenije iza nas ostavile su nerazjašnjene zločine koji su se u Srbiji događali prilično često. Osim mafijaških sačekuša, pustih devedesetih, tu su i zločini nad "običnim" građanima, onima koji se nisu "zamerili" nikome. Tako u trenutku su se gasili životi građana, a da se ni dan danas ne zna šta je sa njihovim ubicama. Da li zemljom Srbijom hodaju kao slobodni u masi ili su završili u inostranstvu ili pod zemljom?

Portal Espreso donosi vam priče o nerasvetljenim ubistvima širom Srbije, dok pravde nema ni dan danas na vidiku.

Mileva Aksentić i njen sin Dragan Aksentić ubijeni su mučki sa leđa 9. marta 1999. godine na kućnom pragu u selu Seferovci kod Srpca.

Majku i sin, koji su u vreme ubistva imali 45, odnosno 26 godina, ubilo je troje napadača, među kojima je bila i žena.

Iako bliski članovi porodice i meštani sumnjaju na vrlo uzak krug osoba, identitet osumnjičenih nije utvrđen.

Uviđaj
foto: Dado Đilas

Više od 20 osoba bilo je predmet policijske istrage i ispitivanja, ali ubice nisu otkrivene. Motivi brutalnog zločina nisu utvrđeni, ali se pretpostavljalo da se radilo o novcu.

Ubistvo majke i sina policiji je prijavljeno oko 22.30, kada su komšije ispred kuće Aksentića čule više rafala. Ubrzo je utvrđeno da je pucnjava bila početak krvavog zločina.

Tokom uviđaja policija je pronašla 22 čaure, te više zrna kalibra 7,62 milimetra, no precizna vrsta oružja koje su koristile ubice nije utvrđena.

Obdukcijom je utvrđeno više teških povreda u predelu glave i tela.

Tokom razgovora sa komšijama policija je dobila podatak da je u blizini kuće, nekoliko trenutaka pre zločina, primećeno “manji beli automobil”, poput “pežoa 205", ali sumnjivo vozilo nije pronađeno.

Saslušano blizu 50 osoba

Inspektori su saslušali blizu 50 osoba koje su bile povezane sa porodicom Aksentić.

Oni najsumnjiviji priključeni su na poligraf, ali kao ni u mnogim drugim slučajevima nerešenih ubistava, ni u ovom poligraf nije bio od pomoći.

Sa mesta ubistva izuzete su ukupno 22 čaure, a nakon veštačenja utvrđeno je da je jedan ubica pucao, dok su ostalih dvoje bili u pratnji i direktni su svedoci smaknuća majke i sina.

uviđaj
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ubica je tako Milevi i njenom sinu Draganu ispalio više hitaca u glavu, a mnogobrojni hici završili su i u unutrašnjosti kuće i na ulaznim vratima.

Pretresi

Kako bi tokom istrage utvrdili o kakvom oružju se radilo, policija i inspektori su pretresli na desetine privatnih imanja na kojima je pronađena velika količina ilegalnog oružja i municije, ali ne i ono kojim je izvršen zločin.

Obdukcija beživotnih tela Mileve i Dragana, koji nisu imali neprijatelja i koji su živeli normalnim, radničkim životom, otkrila je koliko je ubica bio uporan da im ne pruži nadu u moguće preživljavanje.

Tako su svi hici ispaljeni u Milevu završili u predelu njene glave, dok je Dragan bio izrešetan po celom telu, ali opet kao i majka, najviše hitaca je bilo u glavu.

Obdukcija

Obdukcija je utvrdila da je Dragan pogođen u levu lopaticu, levi pazuh, zatim sa tri hica u predelu lica, desnu potkoljenicu i u vrat.

Sve rane kod pokojnog Dragana bile su prostrelne što ukazuje, kao i mesta na kojima su pronađene čaure, da je ubica pucao iz blizine.

Ubica majke i sina do danas nije pronađen!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.