KO JE UBIO ŠESTOČLANU PORODICU SALMA? Nisu poštedeli ni DECU, slučaj 17 godina TAPKA, pominjali su se DIJAMANTI!
Nerazjašnjen zločin (ilustracija), Foto: Profimedia

ESPRESO PRIČE IZ HRONIKE

KO JE UBIO ŠESTOČLANU PORODICU SALMA? Nisu poštedeli ni DECU, slučaj 17 godina TAPKA, pominjali su se DIJAMANTI!

Masakrirana tela Jožefa i Jolanke nađena su u ostavi njihove kuće. Jolanka je preklana, a na osnovu stvari zatečenih u kući, veruje se da je pre toga prala sudove

Objavljeno:

Decenije iza nas ostavile su nerazjašnjene zločine koji su se u Srbiji događali prilično često. Osim mafijaških sačekuša, pustih devedesetih, tu su i zločini nad "običnim" građanima, onima koji se nisu "zamerili" nikome. Tako u trenutku su se gasili životi građana, a da se ni dan danas ne zna šta je sa njihovim ubicama. Da li zemljom Srbijom hodaju kao slobodni u masi ili su završili u inostranstvu ili pod zemljom?

Portal Espreso donosi vam priče o nerasvetljenim ubistvima širom Srbije, dok pravde nema ni dan danas na vidiku.

Na Segedinskom putu početkom februara 2005. godine nađena su tela Jožefa Salme, njegove supruge Jolanke (65), sina Nandora (40), snaje Neli (33) i dvoje maloletnih unučića Davida (13) i Betine, koja je imala samo devet godina.

Jožef i njegova supruga su preklani u jednoj kući, kako se veruje, posle večere. U susednoj kući u dvorištu, najverovatnije automatskim oružjem sa prigušivačem, ubijena je porodica njihovog sina. Nandor je ubijen u trpezariji, Neli u sobici za odmor, 13-godišnji David u kupatilu, a njegova četiri godine mlađa sestra u njegovoj sobi.

Ubijeni članovi porodice Salma
Ubijeni članovi porodice Salmafoto: Printscreen

Sam masakr ukazuje na to da je bilo najmanje dvojica zločinaca, a nijednog momenta nije odbačena mogućnost da su imali i pomagače koji su ih čekali u blizini, čuvali stražu i posle im omogućili bekstvo. U kućama je izvršena premetačina, što je istragu usmerilo u pravcu toga da su zločinci tražili nešto u domu porodice Salma. Pare ili nešto drugo...

Kako, međutim, zločinci nisu odneli sve pare koje su bile u porodičnom domu, istražiteljima je ukazalo na mogućnost da šestostruko ubistvo nije počinjeno zbog novca, već zbog dijamanata koje je navodno Nandor posedovao.

Potvrde da je Jožefov sin imao drago kamenje nije bilo, iako je u istrazi naša policija sarađivala sa kolegama iz Mađarske, gde je Nandor imao mnogo "poslovnih veza". Upravo zbog toga nije se odbacila mogućnost ni da su ubice došle upravo iz ove zemlje, da su ih poslali neki nezadovoljni saradnici, ali nije bilo dokaza koji bi potkrepili tu pretpostavku.

Detaljno je češljan život starijih članova porodice, posebno Nandorov i Jožefov, pa je ustanovljeno da je sin u Mađarskoj imao dosta nekretnina. U Domaseku je imao kuću identičnu onoj u Horgošu. U Mađarskoj je dovođen u vezu sa švercom alkohola, ali i s jednom pucnjavom u kojoj je ubijen njegov poslovni partner.

Nekoliko meseci pre masakra Nandor je aplicirao za mađarsko državljanstvo, ali bez obzira na poreklo, odbijen je, a mediji u toj državi posle zločina pisali su da je razlog taj što je bio "opasan po zemlju".

Surovo ubistvo

Preklani, izbodeni, izrešetani

Masakrirana tela Jožefa i Jolanke nađena su u ostavi njihove kuće. Jolanka je preklana, a na osnovu stvari zatečenih u kući, veruje se da je pre toga prala sudove. Jožef je sedeo u fotelji kada je nasmrt izboden nožem. U drugoj kući hicima iz automatske puške Nandor je ubijen u trpezariji. Njegova supruga je usmrćena u sobici na međuspratu dok je, kako se veruje, tražila presvlaku za sina. Trinaestogodišnjem Davidu koji se u kupatilu spremao za kupanje zločinac je pucao u glavu. Betina, koja je imala samo devet godina, ubijena je u bratovljevoj sobi i sumnja se da je pokušavala da pobegne.

Ubica porodice Salma do danas nije pronađen!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.