PUTNIK POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI PREKO POLA TONE SUDŽUKA I PEČENICE: Evo gde ih je "ZAŠTEKAO"! (FOTO)
Merdare, Foto: Profimedia

DA LI JE MOGUĆE?!

PUTNIK POKUŠAO DA PROKRIJUMČARI PREKO POLA TONE SUDŽUKA I PEČENICE: Evo gde ih je "ZAŠTEKAO"! (FOTO)

Utvrđeno je da se radi o preko 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suve goveđe pečenice

Objavljeno:

Carinici su 23. novembra 2022. godine na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi u prtljažnom prostoru jednog autobusa.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu iz pravca APKiM pristigao autobus, koji se sa oko dvadesetak putnika, uputio iz Prizrena ka Nemačkoj.

I vozači i putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Ubrzo ih je demantovala detaljna kontrola koja je usledila, kada je u prtljažnom delu autobusa pronađeno šest velikih kofera, do vrha napunjenih suvomesnatim proizvodima u rinfuzu.

Utvrđeno je da se radi o preko 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suve goveđe pečenice. Tek kada je prekršaj otkriven, kao vlasnik ''suvomesnatih kofera'' se prijavio suvozač u autobusu, koji je rekao, da je sudžuk i pečenicu kupio za sopstvene potrebe u jednoj mesari u Peći.

Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uverenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadlžene veterinarske inspekcije.

Podsećamo da se u putničkom prometu može nositi fabrički upakovana hrana sa deklaracijom proizvođača, u količini koja je namenjena sopstvenim potrebama, odnosno potrebama domaćinstva, a ne daljoj preprodaji, piše na sajtu Carina Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.