JOŠ JEDAN SLUČAJ NASILJA U ŠKOLI: Devojčica PRETUKLA drugaricu iz ODELJENJA
Foto: Profimedia

STRAŠNO

JOŠ JEDAN SLUČAJ NASILJA U ŠKOLI: Devojčica PRETUKLA drugaricu iz ODELJENJA

Ona se od samog početka školske godine ponaša kao šerif, svi moraju da joj budu podređeni i đaci strahuju od nje - tvrdi jedan od roditelja učenika navodeći da su na mesto događaja došle i hitne službe

Objavljeno: 22:57h

U Školi za dizajn kože na Voždovcu u Beogradu juče se dogodilo brutalno vršnjačko nasilje, kad je učenica prvog razreda pred učenicima pretukla drugaricu iz odeljenja, navodno zbog toga što je žrtva odličan đak i što je u školi svi vole.

Kako Kurir piše, roditelji učenika ove srednje škole ogorčeni su zbog ovakvog ponašanja 15-godišnjakinje koja je nasrnula na nedužnu devojčicu, a pre toga joj, kažu, i pretila.

- Deca kažu da su besnu nasilnicu jedva odvojili od nedužnog, istraumiranog deteta. Ona se od samog početka školske godine ponaša kao šerif, svi moraju da joj budu podređeni i đaci strahuju od nje - tvrdi jedan od roditelja učenika navodeći da su na mesto događaja došle i hitne službe.

vršnjačko nasilje
foto: Profimedia

- Odmah su došle policija i Hitna pomoć, a kada je škola obavestila i roditelje, majka devojčice, koja je žrtva nasilja, jedva je došla sebi od stresa. Kako li je tek detetu koje je pretrpelo nasilje nasilnice i doživelo traumu za ceo život?

I ranije je nasilnica pretila, otkriva.

- Vajber grupe odeljenja su najveće zlo, preko kojih pojedini učenici vređaju i psihički zlostavljaju drugu decu. Ispada da su nasilnicima najčešća meta dobri i povučeni đaci, kao što je bila i ova devojčica. Najgore od svega je to što su nam deca rekla da su dečaci iz drugih odeljenja, koji podržavaju ovu nasilnicu, rekli da je najbolje da se žrtva ispiše iz škole jer će njihova "drugarica doći u školu već sutra i otvoriti joj lobanju" - piše Kurir.

Direktor škole Branislav Mileski potvrdio da je učenica prvog razreda tukla drugaricu iz odeljenja.

- Škola je odmah reagovala i obavestila roditelje, a bili smo prinuđeni zbog situacije da obavestimo policiju i Hitnu pomoć. Nakon toga odmah je reagovao i tim za nasilje u školi, a u popodnevnim satima smo obavestili i Ministarstvo prosvete.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.