UHAPŠENO 17 SARADNIKA KAVAČKOG KLANA NA VRAČARU! Džonijeva grupa pala u akciji policije zbog najtežih zločina
Ilustracija, Foto: mup

akcija policije

UHAPŠENO 17 SARADNIKA KAVAČKOG KLANA NA VRAČARU! Džonijeva grupa pala u akciji policije zbog najtežih zločina

Kako se saznaje, grupom Vračarci rukovodi Nikola Vušović poznatiji kao Džoni sa Vračara

Objavljeno: 11:23h

U Beogradu je danas uhapšeno 17 osoba pripadnika kriminalne grupe "Vračarci" koja je sarađivala sa kavačkim klanom, saznaje "Blic".

Prema informacijama koje posedujemo, oni su uhapšeni zbog ubistva, ubistva u pokušaju, otmica, a radili su kao deo grupe kavačkog klana. Za nekima se još uvek traga.

Kako se saznaje, grupom Vračarci rukovodi Nikola Vušović poznatiji kao Džoni sa Vračara.

Podsetimo, Beograđanin Nikola Vušović Džoni (31), kog su srpske bezbednosne službe početkom marta locirale u Dominikanskoj Republici, u jednom imigracionom centru, pušten je na slobodu, a prema pisanju beogradskih medija navodno mu leđa čuva upravo američka tajna služba.

Kako pišu beogradski mediji, postoje indicije da Vušovića štiti američka tajna služba, navodno da bi se sprečilo curenje informacija o švercu droge iz Dominikanske Republike u zemlje Balkana.

hapšenje
foto: MUP Srbije

Kako je Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, navodi da leđa takovanog Veljinog naslednika najverovatnije čuva američka Centralna obaveštajna agencija (CIA), piše "Alo!".

- CIA u Dominikanskoj Republici vodi glavnu reč. Nije isključeno da je puštanje Vušovića na slobodu rezultat dogovora te obaveštajne agencije sa određenim narko-kartelima, jer je Vušović uhapšen po nalogu Odeljenja za suzbijanje droge (DEA). Ako uzmete u obzir kriminalno-političke elemente, CIA ima tu moć da spreči izručenje, pusti uhapšenog iz zatvora ili da na bilo koji način omogući da lice sa poternice nestane bez traga. Ne bi bilo iznenađujuće da Vušović bude sakriven na nekoj drugoj lokaciji - objasnio je Spasić.

Vušović, inače, slovi za jednog od najbrutalnijih članova kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, kome su čak i drugovi zbog surovosti dali nadimak Ludi Džoni.

- Vušoviću je, zapravo, pravi šef u ovom trenutku Radoje Zvicer, kao i Belivuku i Miljkoviću. Zajedno su u poslovima sa drogom, ali, kako se sumnja, i sa likvidacijama. Ispituje se njegova uloga u masakru u atinskom restoranu. Tada je u Atini navodno bio i Belivuk. Jednog od ubica, koji su zapucali, očevici su zapamtili i opisali kao mladića sa čudnim, šepajućim hodom. Tako se upravo Vušović kreće - navodi sagovornik blizak istrazi.

Ovaj Vračarac je imao problema sa hodom posle pucnjave u kojoj je ranjen. Njega je, posle kraćeg sukoba, u noge pogodio Lazar Vukićević sa Vračara, koji je nestao sredinom oktobra prošle godine u Beogradu.

Inače, Vušović je punio stupce "crne hronike" još od davne 2010. kada je uhapšen sa Aleksandrom Stankovićem (ubijen oktobra 2016). Stanković je u to vreme predvodio jednu od Partizanovih navijačkih frakcija. Pored Vušovića, lisice su stavljene i tada maloletnom Luki Ceroviću, koji mu je sada jedan od najbližih ljudi, kao i još nekolicini osoba. Bili su osumnjičeni za držanje i rasturanje narkotika, kao i za ilegalno oružje i eksploziv.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicerfoto: detective-info.com.ua/Kurir

Blizak saradnik Zvicera

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji iinače važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom preuzme prljave poslove Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. Kako je za njim bila raspisana crvena poternica, Srbija je tražila hitno izručenje, jer je postojala bojazan da bi mogao da pobegne iz imigracionog centra.

Njegova kriminalna organizacija je tokom godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana. Sumnja se da je Vušović, kao i Belivuk, saradnik Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana. Navodno, Zvicer je nakon pritvaranja Belivuka izgubio najvažnijeg i najjačeg beogradskog saradnika, ali ne i jedinog. Odmah je angažovao ekipu za odmazdu, i to ekipu s Vračara, kojom rukovodi Džoni. Izvori otkrivaju da je ekipa Džonija s Vračara veoma brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića.

Bonus video:

00:28

Rekordna zaplena narkotika u Novom Pazaru

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.