ADVOKAT MARKA MILJKOVIĆA ZAHTEVOM ŠOKIRAO SUDSKO VEĆE: Sudija saopštila je da se PREKIDA rad SUDA!
Sud / Ilustracija, Foto: Ana Paunković

šok u sudnici

ADVOKAT MARKA MILJKOVIĆA ZAHTEVOM ŠOKIRAO SUDSKO VEĆE: Sudija saopštila je da se PREKIDA rad SUDA!

Zamenik tužioca Saša Ivanić osvrnuo se na zahtev za izuzeće i objasnio da je to samo reagovanje na svedočenje sedoka okrivljenog

Objavljeno: 15:30h

Kako je u utorak najavio, danas bi trebalo da priča o aplikaciji "Skaj", za koju je on, kao IT stručnjak, bio zadužen. Ukoliko danas završi svoje slobodno izlaganje, pitanja će imati mogućnost da mu postave tužilaštvo, sudsko veće, advokati ali i sami optuženi koji iz posebnog dela sudnice prate svedočenje

Prvi se za reč javio advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović i zatražio izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića i Zorana Babića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zatim Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca i republičkog tužioca.

- Zbog aktuelnih dešavanja tražim njihovo izuzeće, izložili su javnosti podatke koji se prikupljaju u predistražnom postupku, krši se pretpostavka nevinosti okrivljenih i stvara se atmosfera linča. U ime Marka Miljkovića želim da kažem da je spreman da se prema njemu primeni poligraf, bilo u prostorijama MUP-a, suda, pa čak i u prostorijama zatvora, da li je planirao ili učestvovao u planiranju atentata - rekao je Petrović.

Zamenik tužioca Saša Ivanić osvrnuo se na zahtev za izuzeće i objasnio da je to samo reagovanje na svedočenje sedoka okrivljenog, a da ni jedan dokaz nije dostavljen.

- Šta se promenilo za 12 sati od kazivanja svedoka okrivljenog, nisu navedeni dokazi za ove tvrdnje odbrane. Predložem da sudsko veće odbaci ovaj zahtev za izuzeće - naveo je Saša Ivanić i dodao da za odbranu nije novina da postoji sklopljen sporazum o svedočenju.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

- Sve ovo što je navedeno danas, nije predmet optuženja. Sve što je predmet optuženja je navedeno u iskazu, tako da ne postoji ni jedan razlog da se ovaj zahtev ne odbaci - naveo je tužilac Ivanić.

Sudsko veće se povuklo iz sudnice, kako bi donelo odluku. Ukoliko veće ne odbaci zahtev za izuzeće suđenje će biti odloženo do odluke o izuzeću tužilaca i Lalić neće nastaviti svoje svedočenje.

Nastavak suđenja 19. novembra

Sudija Vinka Beraha saopštila je da se prekida rad suda, do odluke o izuzeću, tako da svedok saradnik danas neće nastaviti svoje izlaganje. Naredno suđenje zakazano je za 29. novembar u 9.30 sati.

Srđan Lalić do sada je izneo šokantne detalje o čak 15 ubistava, a danas bi trebalo da svedoči o "skaj" aplikaciji.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.