DRAMA NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Pojavili se detalji, evo šta se SVE IZDEŠAVALO!
Miljković i Belivuk, Foto: MUP SRBIJE

SUĐENJE

DRAMA NA SUĐENJU BELIVUKOVOM KLANU: Pojavili se detalji, evo šta se SVE IZDEŠAVALO!

Drugom optužicom pripadnici grupe se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića

Objavljeno:

Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su danas krivicu za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, koja im se drugom optužnicom stavljaju na teret.

- Nisam kriv - kratko je za sudskom govornicom rekao Belivuk.

Krivicu je negirao i vlasnik kuće u Ritopeku, Vlade Draganić, za kog se spekulisalo da će biti četvrti svedok saradnik.

Kako izvor Kurira otkriva, prvi put su se u sudnici za ova dva ubistva izjasnili i svedoci saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić. Oni su izjavili da su krivi i da će detaljno govoriti o zločinima.

Inače, kako se saznaje, na početku današnjeg suđenja optuženi Miloš Budimir ponovo je opsovao svedoke saradnike.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Marko Miljković
foto: Ana Paunković/Stefan Stojanović/Nikola Anđić

- Dok je sudija prozivala ko je prisutan u sudnici, Miloš Budimir je kada je prozvam ustao i opsovao u pravcu svedoka saradnika, koji sede odvojeno od ostalih optuženih, u delu sudnice u kom sede advokati i oštećeni - kaže sagovornik Kurira.

Drugom optužicom pripadnici grupe se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Prethodno pripremno ročište je odloženo jer je jedan od optuženih Vlade Draganić bio u izolaciji zbog Covida-19.

Belivukova i Miljkovićeva uvodna izlaganja na nekom od prethodnih ročišt, su bila intrigantna i provokativna, kako su tada preneli advokati novinarima.

Belivuk je, prema rečima advokata, tokom izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" i mašinu mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

On je tada takođe rekao da su fotografije iz optužnice fotošopirane.

Miljković je u svom izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da "biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza čovek nije mrtav".

Takođe, Miljković je prema rečima advokata rekao da Zdravka Radojevića supruga i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci-okrivljeni "patolozi pod hipnozom".

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Pripremno ročište je, inače, zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici oštećenih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuzeni član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema tom sporazumu on će svedočiti protiv kriminalne grupe i biće osudjen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoce protiv svojih nekadašnjih saradnika, članova ove kriminalne grupe.

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.