BELIVUK GA SPOMENUO NA SUĐENJU, PRIČAO O UBISTVU: Prošlo je 6 meseci od likvidacije Perenčevića, UBICA NIJE NAĐEN
Perenčević i Belivuk, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

OBJAŠNJENJE

BELIVUK GA SPOMENUO NA SUĐENJU, PRIČAO O UBISTVU: Prošlo je 6 meseci od likvidacije Perenčevića, UBICA NIJE NAĐEN

Luka Perenčević (28) je u septembru 2020. dovođen u vezu sa teškim ubistvom na Banjici kada je likvidiran Filip Lepojević

Objavljeno: 13:51h

Pre tačno šest meseci na Banjici ubijen je Luka Perenčević (28), a njegov likvidator još uvek nije indentifikovan i uhapšen. Tog slučaja dotakao se Veljko Belivuk tokom suđenja koje se nastavlja danas u Specijalnom sudu u 14:30 časova.

- Desi se ubistvo Luke Žižića i odmah nađu ubicu. Kad na Banjici ubiju Luku Perenčevića, priča se da je meni blizak, niko nije uhapšen - rekao je on, a njegova izjava otvorila je temu, odnosno, postavila pitanje: "Da li će Belivuk reći "nešto" o ovoj likvidaciji koja je i dalje misterija?".

Na Luku je maskirani ubica koji je ušao u bokserski klub ispalio šest hitaca iz pištolja naočigled tri druga. Oružje je izvadio iz žute torbe za dostavu hrane.

Luka Perenčević
Luka Perenčevićfoto: Printscreen

- Bili smo sa Lukom kada je ušao muškarac sa kacigom na glavi. U ruci je imao torbu za dostavu hrane. Sve nas je pogledao, prišao Perenčeviću i pucao u njega. Nismo povređeni. Ne znamo motiv, niti da je Luka bio u sukobu sa nekim- rekao je tada naš sagovornik.

Beogradska policija raspisala je potragu za mlađim mršavim muškarcem, visokim oko 185 centimetara koji je na sebi imao crnu jaknu i teget farmerke, a ta potraga i dalje traje.

Inače, Luka Perenčević (28) je u septembru 2020. dovođen u vezu sa teškim ubistvom na Banjici kada je likvidiran Filip Lepojević koji je imao samo 18 godina, a njegov 21-godišnji drug A. Đ. je ranjen.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavljalo se da je ovo osveta za to ubistvo od pre dve godine.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Policija je tada, zbog ubistva Lepojevića uhapsila tri brata Rakočević, Petra (36), Uroš a (26) i Radovana (39).

Otac braće Rakočević je za medije tvrdio "da ih je Luka Perenčević, inače navijač FK Rad, maltrerirao" i da je strah i trepet na Banjici.

Svedočenje Srđana Lalića obeležilo suđenje ove nedelje

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra u 14:30 časova nastavlja se suđenje protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Veljku Belivuku i njegovom klanu se na teret stavlja 7 ubistava

Ovu nedelju "obeležilo" je svedočenje Srđan Lalića, okrivljenog svedoka koji je izneo detalje o ubistvima klana Veljka Belivuka i kako se pretpostavlja, on bi sutra trebalo da završi svedočenje, a sa iskazima bi trebalo da počnu svedoci saradnici Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Srđan Lalić je, podsetimo, između ostalog pričao o ubistvima koja su, prema njegovim rečima organizovana i obavljena van granica Srbije, a iza kojih stoji "kavački" klan. On je naveo da su Rista Kapetan i Joka ubijeni u Turskoj i Španiji.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.