ŠOK OTKRIĆA O NESTANKU ŠKALJARCA: Zvicer naručio ubistvo Vukotićevog saradnika, ne zna se da li je živ ili mrtav?!
Vukotić i Zvicer, Foto: Privatna arhiva

au!

ŠOK OTKRIĆA O NESTANKU ŠKALJARCA: Zvicer naručio ubistvo Vukotićevog saradnika, ne zna se da li je živ ili mrtav?!

Iz policije je zvanično saopšteno da je devet pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičeno za planiranje teškog krivičnog dela, da su četiri osobe uhapšene, a da je oduzeto 14 komada vatrenog oružja i 30.000 evra

Objavljeno:

Jovanu Jovanoviću, koji važi za visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana, 2020. godine gubi se svaki trag, a sada je crnogorska policija podnela krivičnu prijavu protiv vođe kavačkog klana

Crnogorska policija uhapsila je u ponedeljak u Kotoru četvoricu pripadnika kavačkog klana i podnela krivičnu prijavu protiv organizatora te grupe koji je u bekstvu, Radoja Zvicera, zbog ubistva Jovana Jovanovića, visokopozicioniranog "škaljarca" koji se od 2020. vodi kao nestao. Jovanović je javnosti postao poznat kada je u zatvoru napao i vrelim uljem napao "kavčanina" Igora Božovića, a potom pobegao iz prostorija policije u Kotoru.

Pretresi u Kotoru

Policija je u velikoj akciji tokom koje su vršeni pretresi na više lokacija lisice stavila Milutinu Kneževiću, Milošu Jovanoviću, Milutinu Čotaru i Dejanu Rutoviću, a za učešće u zločinu sumnjiče se odbegli Zvicer i Srđan Jurišević, kao i Milan Vujotić, koji je posle ubistva Jovana Vukotića uhapšen u Istanbulu. Krivična prijava, kako navode, podneta je i protiv Igora Božovića i Vladimira Vučkovića, koji su zbog drugih krivičnih dela u Istražnom zatvoru Spuž.

Milan Vujović, Ubistvo Vukotića
foto: Printscreen

Dosije Pucao, krio oružje, bežao iz pritvora Jovan Jovanović u policijskim evidencijama važi za jednog od vođa škaljarskog klana. Postao je poznat po pucnjavi u tivatskoj diskoteci "Madam Koko", kada je pucao zajedno sa Jovanom i Igorom Vukotićem, a u žižu javnosti dospeo je i kada je pobegao iz pritvora, a i kada je napao Igora Božovića u zatvoru. Krajem 2016. navodno je bio priveden zbog pištolja koji je pronađen u kući Veselina Vukotića, ubijenog oca Jovana i Igora Vukotića, ali je uspeo da pobegne iz prostorija Odeljenja bezbednosti Kotor. Navodno je bekstvo izveo tako što je tražio da ode do toaleta, odgurnuo policajca i pobegao. Dva meseca kasnije, uhapšen je u Nemačkoj. Jovanović je, kako navode crnogorski mediji, iz zatvora izašao u aprilu 2019.

Iz policije je zvanično saopšteno da je devet pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičeno za planiranje teškog krivičnog dela, da su četiri osobe uhapšene, a da je oduzeto 14 komada vatrenog oružja i 30.000 evra.

- Jovan Jovanović je osoba poznata policiji i od 2020. godine vodi se kao nestao, pa se smatra i da je likvidiran, ali o tome policija nema dokaza - rekla je za Kurir televiziju novinarka iz Crne Gore Svetlana Đokić.

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua/Kurir

Crnogorski istražitelji su naveli da se sumnja da su Zvicer i Vujotić 2020. formirali kriminalnu grupu i podstrekli ostale osumnjičene da preduzmu aktivnosti vezano za ubistvo Jovanovića.

Napad u zatvoru "Kavčanina" polio vrelim uljem Jovan Jovanović čiju su likvidaciju, kako se sumnja, planirali Radoje Zvicer i ostali uhapšeni u javnosti se prvi put pojavio kada je u julu 2016. u zatvoru Spuž u kom je bio zbog iznude, polio vrelim uljem Igora Božovića, bliskog kavačkom klanu. Incident se, kako su tada pisali crnogorski mediji, dogodio u prostoriju u kojoj zatvorenici imaju mogućnost da sami sebi spremaju hranu. Navodno, Božović je tada zadobio opekotine, ali je uspeo da na vreme okrene glavu i zaštiti oči, a Jovanović je tada zaradio samicu.

Osmatrali i pratili

- Ostali su sprovodili pripremne aktivnosti, odnosno vršili njegovo osmatranje i praćenje, prikupljali informacije o njegovom kretanju i boravku, obezbeđivali sredstva namenjena za izvršenje krivičnog dela i uništavanje tragova nakon izvršenja, obezbeđivali i skrivali oružje namenjeno za izvršenje krivičnog dela, prikupljali informacije o policijskim službenicima na terenu što bi olakšalo izvršenje krivičnog dela i bekstvo izvršilaca nakon izvršenja, te skrivali neposredne izvršioce na prethodno pripremljenim lokacijama - naveli su iz policije i dodali da zbog sprovođenja pojačanih policijskih aktivnosti na području Kotora u tom periodu, nisu uspeli da ubiju Jovanovića.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.