KO JE UBIO ALEKSANDRU PETROVIĆ? Zločin 20 godina misterija, krvavi zidovi podruma kriju ISTINU, dok istraga TAPKA
Ilustracija, Foto: Profimedia

espreso priče iz hronike

KO JE UBIO ALEKSANDRU PETROVIĆ? Zločin 20 godina misterija, krvavi zidovi podruma kriju ISTINU, dok istraga TAPKA

Portal Espreso donosi vam priče o nerasvetljenim ubistvima širom Srbije, dok pravde nema ni dan danas na vidiku

Objavljeno:

Decenije iza nas ostavile su nerazjašnjene zločine koji su se u Srbiji događali prilično često. Osim mafijaških sačekuša, pustih devedesetih, tu su i zločini nad "običnim" građanima, onima koji se nisu "zamerili" nikome. Tako u trenutku su se gasili životi građana, a da se ni dan danas ne zna šta je sa njihovim ubicama. Da li zemljom Srbijom hodaju kao slobodni u masi ili su završili u inostranstvu ili pod zemljom?

Portal Espreso donosi vam priče o nerasvetljenim ubistvima širom Srbije, dok pravde nema ni dan danas na vidiku.

Aleksandra Petrović učenica gimnazije u Priboju ubijena je sa 25 udaraca u glavu 26. novembra 2002. Za 20 godina istrage o zločinu ništa nije otkriveno.

Tog kobnog 25. novembra 2002. godine, Aleksandra se kući vratila iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Ulici Limska 16, u kom je živela sa roditeljima i bratom i otišla u obližnju prodavnicu. S obzirom na to da se duže vreme nije vraćala, otac Petar je otišao da je traži.

Na ulazu u podrum je primetio krv. Beživotno telo Aleksandre Petrović njen otac pronašao je na stepeništu podruma. Ležala je u lokvi krvi, a kraj nje su bili čokolada i nekoliko limenki piva, kupljenih u prodavnici. Zidovi podruma u Limskoj 16, gde je nesrećna devojka živela s majkom, ocem i bratom, bili su isprskani krvlju.

Aleksandra Petrović
foto: Kurir

Istraga je utvrdila da je Aleksandri zadato 25 udaraca u glavu. Skinute su joj čizme, a njene čarape nikada nisu pronađene. Ubica je uvukao telo tri metra u podrum. Policija je najpre tvrdila da je ubistvo izvršeno drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu pronašao cepanicu. Analizom je utvrdio da je devojka ubijena tim drvetom.

Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cepanicu na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazile u podrum, a policija je kasnije, umesto da obezbeđuje mesto zločina – spavala u kolima“, ispričao je Aleksandrin otac Petar posle zločina.

On i supruga, odnosno – Aleksandrina majka Milanka, ušli su u trag njenim čizmama koje joj je ubica skinuo da bi uzeo čarape, ali im je u policiji rečeno da „taj materijal nije adekvatno čuvan“.

Nadležni zakazali u istrazi

Tri dana nakon što je nađeno Aleksandrino telo, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, u sedištu Interpola, s obzirom na to da su Petrovići imali francusko državljanstvo, ali naši nadležni su to odbili. Tek posle tri godine od ubistva MUP je pristao da pošalje ostatke njene odeće u Lion. Međutim, nisu je dobro čuvali i svi dokazi su bili uništeni.

Iz Liona je stigao odgovor: „Tragovi su uništeni, ništa ne može da se otkrije. Policija u Užicu to nije dobro čuvala“.

Ubica nije identifikovan, ni pronađen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.