MASAKR NA SVETU PETKU KOJI JE POTRESAO SRBIJU! Porodica IZREŠETANA sa 56 čaura, zločinac NIKAD NIJE PRONAĐEN!
ilustracija, Foto: Profimedia

ESPRESO PRIČE IZ HRONIKE

MASAKR NA SVETU PETKU KOJI JE POTRESAO SRBIJU! Porodica IZREŠETANA sa 56 čaura, zločinac NIKAD NIJE PRONAĐEN!

Portal Espreso donosi vam priče o nerasvetljenim ubistvima širom Srbije, dok pravde nema ni dan danas na vidiku

Objavljeno:

Decenije iza nas ostavile su nerazjašnjene zločine koji su se u Srbiji događali prilično često. Osim mafijaških sačekuša, pustih devedesetih, tu su i zločini nad "običnim" građanima, onima koji se nisu "zamerili" nikome. Tako u trenutku su se gasili životi građana, a da se ni dan danas ne zna šta je sa njihovim ubicama. Da li zemljom Srbijom hodaju kao slobodni u masi ili su završili u inostranstvu ili pod zemljom?

Portal Espreso donosi vam priče o nerasvetljenim ubistvima širom Srbije, dok pravde nema ni dan danas na vidiku.

Na Svetu Petku 2007. Maja Gostić (20) je otišla kod svog momka jer je njegova porodica slavila useljenje u novi stan. Sledećeg jutra Milija Veljković, porodični prijatelj, našao je njihova tela.

Pored nedužne Maje, usmrćeni su i njen momak Željko (22) i njegovi roditelji Zoran (48) i Dragica (43) Obradović, u porodičnom stanu u Spasenovićevoj ulici u Beogradu.

Maja Gostić (20)
Maja Gostić (20)foto: Privatna arhiva

Obdukcija je pokazala da su žrtve ubijene iz dve vrste oružja, što ukazuje na to da su bila dvojica zločinaca. Nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan pa se sumnja da su Obradovići bar jednog od ubica poznavali. Zlikovac je Maji pucao dva puta u glavu, dok su tela Željka, Zorana i Dragice bila izrešetana.

Željko Obradović (22)
Željko Obradović (22)foto: Privatna arhiva

Na uviđaju je nađeno 56 čaura, kao i rukavica, za koju se veruje da je pripadala ubici. Utvrđeno je da su ubijeni iz dve vrste oružja. Policija je takođe pronašla i Zoranovu beležnicu, u kojoj je uredno napisano ko mu sve i zašto duguje novac i sumnjalo se da u njoj krije motiv zločina.

Zoran Obradović (48)
Zoran Obradović (48)foto: Privatna arhiva

Ipak, 15 godina kasnije, ubica još nije iza rešetaka, a agoniju porodice Gostić dodatno produbljuje i to što već dugo vremena nemaju nikakvih novih saznanja o istrazi.

Dragica Obradović (43)
Dragica Obradović (43)foto: Privatna arhiva

Hapšenja bez epiloga

Zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić bili su uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija V. i bivši pripadnik MUP Milan P., a Rade R. i Milomir M. za iznudu. Međutim, na suđenju su oslobođeni, samo je Milan P. kažnjen dve godine zatvora zbog nošenja oružja.

„U stanu je nađen deo rukavice koji je, kako se veruje, pripadao ubici. Navodno na rukavici nije nađeno dovoljno biološkog materijala da bi se identifikovao zločinac. Ipak, nije nam jasno zašto ako ovde nisu mogli da izoluju tragove, rukavicu nisu poslali u inostranstvo, kao u nekim drugim slučajevima. Možda bi tamo našli ubičin trag“, rekla je Majina majka za medije.

Porodica Gostić sumnja da je njihovu ćerku i Obradoviće ubila osoba koja ih je poznavala. Ovaj zločin je pod velom misterije već 15 godina!

Bonus video:

01:32

Hapšenje pedofila

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.