DANAS ODLUKA O PRITVORU ZA LUKU CEROVIĆA: Predao se policiji posle višegodišnjeg BEKSTVA
ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

SUĐENJE

DANAS ODLUKA O PRITVORU ZA LUKU CEROVIĆA: Predao se policiji posle višegodišnjeg BEKSTVA

Ceroviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva 23. januara 2020. godine i istim rešenjem je naređeno raspisivanje poternice za njim

Objavljeno:

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas bi trebalo da donese odluku o pritvoru za Luku Cerovića, koji se posle višegodišnjeg bekstva, u ponedeljak predao sudu.

Sudija će u roku od 48 sati od hapšenja salušati Cerovića o razlozima za određivanje pritvora, nakon čega će odlučiti da li će odluku o određivanju pritvora ostaviti na snazi ili će mu ukinuti pritvor, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić.

Ceroviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva 23. januara 2020. godine i istim rešenjem je naređeno raspisivanje poternice za njim.

S obzirom da je to rešenje doneto bez saslušanja Cerovića, koji je bio u bekstvu, sudija za prethodni postupak će ga po zakonu saslušati o razlozima za određivanje pritvora.

Cerović je sa svojim advokatom došao u Palatu pravde i odmah je sproveden u pritvor Okružnog zatvora.

Za Cerovićem je na predlog Višeg javnog tužilaštva, sud raspisao poternicu.

Protiv njega je u toku istraga zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih, kojima je juče počelo suđenje pred Višim sudom u Beogradu zbog pokušaja iznude.

Pošto je Cerović bio u bekstvu, prema njemu je taj postupak razdvojen.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) se terete da su od M. M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

Kako je precizirano u optužnici oni su M. M. 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila, nakon čega su ga tukli rukama, nogama i replikom pištolja i zahtevali od njega novac.

Oni su uhapšeni dva dana kasnije, 10. oktobra 2019. godine.

Bonus video:

00:06

Hapšenje napadača u Ulici admirala Geprata

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.