ILIJA JE U PROSTORIJAMA "PRVE HRISTOVE CRKVE" PODIVLJAO: A malo ko zna OVU ISTINU O NJIMA, SPREMITE SE!
Hapšenje Ilije N., Foto: Kurir

horor

ILIJA JE U PROSTORIJAMA "PRVE HRISTOVE CRKVE" PODIVLJAO: A malo ko zna OVU ISTINU O NJIMA, SPREMITE SE!

Dan nakon zločina koji je počinio Ilija, prostorije u zgradi u Ulici admirala Geparta, u kom boravili vernici Prve Hristove crkve, potpuno su prazne

Objavljeno:

Ilija N. (39) koji je osumnjičen da je u nedelju ujutru izbo dve osobe u prostorijama religijske zajednice Prve Hristove crkve danas će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva. Paralelno sa tim, povređeni se oporavljaju, a o dešavanjima u pomenutoj Crkvi još uvek se skoro ništa ne zna.

Ilija
foto: Facebook

U Ulici admirala Geparta broj 14, u nedelju je došlo do incidenta gde je Ilija N. (39), pripadnik religijske zajednice Prve Hristve crkve izbo tri osobe, koje su takođe bili članovi iste verske organizacije. U krvavom piru povređen je državljanin Gvineje A. P. D. (64), koji je uboden u stomak i ruku, i dvojica državljana Srbije, S. M. (40), koji je uboden u potkolenicu, a starešina crkve G. Z. (61), povredio je nogu.

Ilija, do skoro i sam član ove crkve, kako se sumnja, izbačen je iz nje dan pred napad, a u nedelju je navodno zbog toga krenuo da se obračuna sa starešinom verske zajednice.

Dan nakon zločina koji je počinio Ilija, prostorije u zgradi u Ulici admirala Geparta, u kom boravili vernici Prve Hristove crkve, potpuno su prazne. Komšije i slučajni prolaznici kažu da su često viđali grupu ljudi koja se vikendom, posebno subotom, okuplja ispred zgrade, ali nisu znali da je u pitanju religijska organizacija.

Policija
foto: Kurir

- Ja do nedelje nisam znao da se tu nalazi crkva. Viđao sam par puta tog čoveka iz Gvineje, fin čovek. Uvek se javi uredno kada se sretnemo na hodniku, čist, opeglan, pravi gospodin. Napadača nisam viđao ranije, ali nisam ni preterano obraćao pažnju. Ova zgrada je jedna od retkih gde možete da iznajmite jeftino prostor ako ste umetnik, tako da su uglavnom na hodnicima svi ćutljivi, a komunikacija se svodi na javljanje u prolazu - rekao je mladić koji iznajmljuje prostor u zgradi.

O koliko misterioznoj organizaciji se radi govori i činjenica, da pored imena, na internetu je skoro nemoguće dobiti bilo kakvu informaciju o ovoj crkvi. Nije moguće pristupiti sajtu ove organizacije jer je on oboren, odnosno na njemu stoji poruka da je ograničenje protoka probijeno. Ispod linka sajta stoji opis, koji je vidljiv samo prilikom pretrage, a na njemu piše:

“Crkva je po našem verovanju duhovna bolnica i utočište za sve ljude koji ispovedaju Hrista kao spasitelja. Dobrodošli ste da zajedno slavimo Isusa Hrista.”

Jedan od portira u zgradi rekao nam je da je Prva Hristova crkva na toj lokaciji duže vreme i da nikada nisu pravili problem.

- Oni su jako fini, mirni i povučeni ljudi, što malo i bizarno zvuči sada. Moraju ovde pored mene da prođu, neko se javi, neko ne, ali uvek uredno bez ikakvih čarki napuste zgradu, pa svako svojim putem. Ovde su uglavnom bili vikednom, subota ili nedelja, dođu oko 10, a već u 12 su gotovi i evo do nedelje nismo nikad imali ni jedan jedini problem - rekao je portir zgrade.

Kako kaže, u nedelju nije bio na poslu, pa se o slučaju informisao u medijima.

Policija
foto: Kurir

Kako niko nije znao da kaže o kakvoj se religijskoj zajednici radi, proverili smo na sajtu Ministarstva pravde u spisku crkava i verskih zajednica. Organizacija pod imenom Prva Hristova crkva nije navedena u spisku, te se radi o neregistrovanoj ili nepriznatoj verskoj zajednici.

Kada se na internetu ukuca na engleskom Prva Hristova crkva izlazi američki sajt na kojem se navodi da su sekta protestantizma. Njihova verovanja, kako navode, su slična i ne odstupaju previše od verovanja Adventista, Jehovinih svedoka ili Baptista, koji imaju zapaženo prisustvo u Srbiji.

Podsetimo, napad Ilija N. (39) ušao je u nedelju oko 11.05 u zgradu Prve Hristove crkve u Ulici admirala Geprata i izbo nožem trojicu muškaraca, od kojih je jedan teže povređen. Oba povređena i starešina crkve vozilom HItne pomoći prevezeni su u Urgentni centar. Ilija će nakon veštačenja biti izveden pred tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde će se teretiti za pokušaj ubistva.

Prema priči jednog od očevidaca, u dve prostorije bilo je ukupno više 14 ljudi. U jednoj više od 10, a u drugoj četvoro. Četvrta osoba iz prostorije gde je Ilija N. ranio troje, zaslužna je što verovatno nije došlo do veće tragedije. Naime, nakon izlaska iz sobe, on je zaključao vrata u kojoj se nalazio napadač kako ne bi izašao i eventualno povredio još više ljudi, dodaje očevidac.

Policiju je istog trenutka pozvao jedan od sledbenika crkve koji se nalazio u drugoj prostoriji, a koji je čuo buku i komešanje. Napadača Iliju N. su do dolaska policije, koja se pojavila u roku od dva minuta, držali iza zatvorenih vrata.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.