HODŽA IZ NOVOG PAZARA ČLAN KRIMINALNE GRUPE: Na čelu je njegova supruga, uhapena MADAM, evo ko je zapravo
Samir B, Foto: Printscreen/Facebook

makroi

HODŽA IZ NOVOG PAZARA ČLAN KRIMINALNE GRUPE: Na čelu je njegova supruga, uhapena MADAM, evo ko je zapravo

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga

Objavljeno:

Samir B. (43) zvani Hodža iz Novog Pazara, koji je u Beogradu uhapšen kao član kriminalne grupe koja je posredovala u organizovanju prostitucije na čijem čelu je bila njegova supruga, prema nezvaničnim informacijama odranije je poznat po brojnim krivičnim delima, ali i po tome što je vodio jednu navijačku grupu u Novom Pazaru.

Navodno je ranije hapšen u Bosni i Hercegovini i to sa nekadašnjim sjeničkim imamom.

Pored Samira i njegove supruge Nede B. (34) u akciji beogradske policije i Tužilaštva za organizovani kriminal privedene su Nina R. (32), Milica M. (26), Vesna V. (62) i Milica O. (49) za kojom se tragalo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prema prvim informacijama, na čelu grupe se nalazila Samirova supruga Neda dok je njegova uloga navodno bila da vozi devojke na dogovorene sastanke i pruža im obezbeđenje. Osumnjičeni makroi su prostituciju naplaćivali u iznosima od 150 do 200 evra za noć.

Hodža hapšen sa imamom

Ime Samira B. odranije je poznato široj javnosti u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Samir je navodno 2010. godine hapšen u okviru velike akcije SIPA i kantonalne policije usmerene protiv trgovine narkoticima. Interesantno je da je u grupi kojoj je pripadao Samir bio je i bivši sjenički imam Ismet Graca zvani Iko.

Grupu su činili i Almir Šaljić iz Sjenice i Enis Hajdarević iz Priboja nastanjeni u Sarajevu, državljani BiH i Republike Srbije, Amir Gudžević i Edin Poturović zvani Softa iz Sarajeva. Svi oni optužnicom su se teretili da su narkotike iz Turske donosili na ovdašnje područje gde su je dalje prodavali.

Hodža, Novi Pazar
foto: Printscreen/Facebook

Prilikom njihovog hapšenja, zaplenjeno je 2,5 kilograma heroina, 100 grama spida, 10 grama kokaina, 200 grama marihuane i 51 doza ekstazija. Tržišna vrednost zaplenjene droge iznosila je tada 250.000 KM (oko 128.400 evra).

Imam i Samir B. su priznali krivična dela koja su im se optužnicom stavljala na teret pa je tako Novopazarac osuđen na tri i po godine zatvora dok je imam Ismet Graca zvani Iko osuđen na godinu i po. U jednom od svojih svedočenja pred sudom Graca je izjavio da je u nekoliko navrata prevozio narkotike za račun Samira B.

Srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća

Samir B. je svojim sugrađanima poznat i kao bivši vođa navijačke grupe Ekstremi koja podržava Fudbalski klub Novi Pazar.

Ova prilično nasilna grupa ostala je upamćena po jednom od transparenata koji su raširili na utakmici na kom je pisalo: "Srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća" aludirajući na žutu kuću koji se u javnosti navodi u okviru istragr o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine.

Grupa je poznata u navijačkim krugovima kao grupa koja je sklona incidentnim situacijama i obračunima sa drugim navijačkim grupama.

Tako se stariji poznavaoci navijačkog života sećaju marta 2004. godine i incidenata na gradskom stadionu u Novom Pazaru kada je došlo do sukoba između domaćih navijača i navijača FK Rad iz Beograda. Tada je Samir B. među navijačima koji su uleteli na teren.

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media