TANASKOVIĆ JE IMAO POMAGAČA: Ovi dokazi pokazuju da je neko morao da motri na Vlaovića dok ubica čeka iz prikrajka
Foto: Printscreen

isplanirano

TANASKOVIĆ JE IMAO POMAGAČA: Ovi dokazi pokazuju da je neko morao da motri na Vlaovića dok ubica čeka iz prikrajka

Ubistvo Gorana Vlaovića dogodilo se u 25. avgusta u šest sati ujutru na plaži Zrće kada je izašao kluba u kojem je to veče bio

Objavljeno:

Kragujevčanin Duško Tanasković (28), koji se sumnjiči za likvidaciju "škaljarca" Gorana Vlaovića (38) na plaži Zrće na Pagu, morao je da ima pomagača u ubistvu jer je svoju žrtvu likvidirao u vreme festivala, te nije mogao da ga prati s oružjem.

Ubistvo Gorana Vlaovića dogodilo se u 25. avgusta u šest sati ujutru na plaži Zrće kada je izašao kluba u kojem je to veče bio. Ubica ga je čekao kod kioska, u jakni-vetrovci, iako je bilo toplo letnje jutro. Kada je Vlaović izašao iz kluba na kraju plaže, ubica mu je pucao u leđa, a teško ranjeni škaljarac samo se srušio na zemlju.

Osumnjičeni Tanasković dao se u beg, međutim on se ubrzo vratio na mesto zločina, najverovatnije da se uveri da je obavio posao. Tada je uhapšen.

Hrvatski istražni organi pokrenuli su istragu protiv njega, a ispituju i na koji način je Tanasković pratio Vlaovića kobne noći.

Prema informacijama koje imamo, ubijeni škaljarac kobne noći je bio na jednom festivalu na ovoj plaži koji se održavao u četiri kluba duž obale.

1 / 7 Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

U trenutku ubistva program u klubovima bio je završen, a svi do jednog su bili krcati gostiju. Gosti su izlazili iz njih u grupama i kretali su se plažom. Neki su išli na after u lokalu na drugoj strani obale.

Samim tim, da je Tanasković sam pratio Vlaovića teško bi mogao mu neprimetno tokom cele noći bude za petama. Tome u prilog ide još nekoliko činjenica, a pre svega velike mere obezbeđenja na ulasku u svaki klub.

- Na ulazu u svaki klub su dva punkta, na prvom se gledaju narukvice, na drugom torbice i pretres, nezavisno o tome koliko si puta ušao ili izašao iz kluba. U klubove, odnosno na festival nije moguće ući bez konrole - naglašava izvor „Blica“.

To u startu znači da je Tanasković Vlaovića mogao da prati samo do ulaska na festival, ali nije mogao da zna ni na koji će izlaz izaći, niti kada.

- On je morao da ima pomagača koji će mu dojaviti da Vlaović izlazi kako bi se pripremio za zločin. Na plaži je tokom festivala velika koncentracija ljudi, Vlaović je tokom noći obilazio sva četiri kluba u kojima je bio festival, a da je ubica sam učestvovao u likvidaciji ne bi mogao lako da isprati kretanje Vlaovića - naglašava naš sagovornik.

Uhapšeni Tanasković osumnjičen je za likvidaciju

Zbog toga se sumnja da je Tanasković imao saučesnika koji je u klubu pratio kretanje škaljarca, ili mu je dojavio neko od osoba koje su kobne noći bio u društvu sa Vlaovićem.

Inače, Goran Vlaović (38), škaljarac koji je u prošle je četvrti od pet muškaraca sa spiska optuženih za ubistvo vođe navijača „delija“ Marka Vesnića (29) iz 2009. godine, koji je u protekle četiri godine brutalno ubijen.

Da li je osveta za ubistvo vođe navijača razlog zbog kog je škaljarac ubijen predmet je istrage.

Naime, Vlaović je bio četvrti optuženi, pored Vladimira i Nika Roganovića, Dražena Čađenovića za ubistvo Marka Vesnića koji je sredinom jula 2009. godine, nedaleko od parka u centru Igala likvidiran. Naime, Marko Vesnić je kobnog dana u ranim jutarnjim satima sedeo na klupi kada su mu Vladimir Roganović i Dušan Čađenović prišli i uhvatili ga za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u levu podlakticu i natkolenicu, dok ga je Duško Roganović, brat Vladimira, pogodio sa dva hica iz pištolja.

Sumnjalo se da je Vlaović pomogao Roganovićima da pobegnu.

Kako smo pisali, Vlaović je iz kluba u kojem je bio kobne noći izašao u društvu bivše srpske misice Dragane Banić kada mu je ubica, državljanin Srbije, prišao s leđa i pucao mu u glavu! Kako navode hrvatski mediji, Srbin mu je pucao u vrat iz pištolja sa prigušivačem, i čim je Vlaović pao na zemlju, dao se u beg. Međutim, Srbin egzekutor nije daleko odmakao, već se vratio na mesto zločina da proveri da li je dobro obavio posao, kada ga je primetila interventna jedinica i uhapsila ga.

„Pa to je Goran, to je Goran!“, vikalo je nekoliko osoba koje su se zatekle ispred kluba, što očito znači da je Vlaović pre nego je ubijen, bio u društvu više osoba koje su ga poznavale.

On je, kako nam je reklo nekoliko sagovornika, već danima bio na Pagu i u društvu devojke i još nekih osoba tih je večeri bio viđan i u nekim drugim noćnim klubovima.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.