OGLASIO SE ADVOKAT DUŠKA TANASKOVIĆA: Evo šta sledi u slučaju Srbina koji je osumnjičen za ubistvo Vlaovića!
Dušan Tanasković, Foto: Printscreen

ADVOKAT

OGLASIO SE ADVOKAT DUŠKA TANASKOVIĆA: Evo šta sledi u slučaju Srbina koji je osumnjičen za ubistvo Vlaovića!

Hrvatska, crnogorska i srbska policija sarađuju na rasvetljavanju Vlaovićeva ubistva

Objavljeno:

Advokat Vinko Gulišija, koji brani Duška Tanaskovića (28), državljanina Srbije koji je osumnjičen za ubojstvo Gorana Vlaovića (38) iz Herceg Novog na Pagu, žaliće se i na rešenje o određivanju pritvora i na rešenje o sprovođenju istrage.

Portparol zadarskog Županijskog državnog tužilaštva Denis Sokol rekao je u izjavi za Jutarnji list da istraga nakon donošenja rešenja o sprovođenju istrage nije javna i da će tužilaštvo sprovesti i hitne istražne radnje koje su proizašle iz policijskih uviđaja.

Jedna od njih mogla bi da se tiče ispitivanja neposrednog očevica ubistva, kog je identifikovao jedan od redara koji se u četvrtak našao ispred noćnog kluba Noa na Zrću.

Jedna od istražnih radnji mogla bi da obuhvati i pretragu glisera kojim je Vlaović došao u Hrvatsku i koji je usidren u Sukošanu. Jedan od ključnih dokaza Tanasković je uspeo da uništiti pre hapšenja, a to je mobilni telefon koji je razbio kamenom nedaleko od mesta zločina.

Međutim, nije isključeno da je to bio samo tzv. radni mobilni telefon, kako pripadnici kriminalnog miljea nazivaju mobilne uređaje koje koriste samo jednokratno prilikom izvršenja teških krivičnih dela. Predmet istrage je i mreža njegovih saradnika i pomagača, a hoće li policijska istraga dovesti i do naručitelja, pokazaće vreme.

Hrvatska, crnogorska i srbska policija sarađuju na rasvetljavanju Vlaovićeva ubistva.

Pag, Dušan Tanasković
foto: Prinstcreen

Advokat Gulišija rekao je ranije danas u izjavi za Telegraf da se u ovom trenutku veštače snimci sa kamera koje su snimile ubicu, čaure i pištolj iz kog je pucano, a čeka se obdukcioni nalaz likvidiranog crnogorskog državljanina.

Inspektori će izlistati kontakte unutar mobilnog telefona uhapšenog Srbina koji možda kriju podatke ko je bio posrednik ubistva ili čak naručilac.

- Klijenta ću posetiti u petak, verujem da ćemo tada moći više da pričamo o krivičnom delu za koje se tereti. Na neka veštačenja čekaćemo mesecima- kratko je danas za "Telegraf.rs" rekao advokat Vinko Gulišija.

Kako je "Telegraf.rs" ranije objavio, za srpskim državljaninom već više od dva meseca raspisana je poternica Crne Gore zbog sumnje da je ubio Minju Šakovića, navodnog, pripadnika "škaljarskog" klana.

- Policije Crne Gore i Hrvatske veštače snimke ubistva Vlaovića i Šakovića. Na osnovu antroploškog veštačenja utvrdiće se da li je Tanasković umešan u ova dva ubistva koja su gotovo identično i počinjenja. Vlaović je ubijen sa jednim hicem iz "gloka" u vrat, a Šaković izrešetan sa 8 metaka. Ubica je u Budvi nakon likvidacije ostavio torbicu sa koje uzet DNK- dodaje naš sagovornik i pojašnjava da će narednih dana tri države - Srbija, Crna Gora i Hrvatska utvrditi identitet osumnjičnog.

Dušan Tanasković, Goran Vlaović, Pag
foto: Printscreen

Tanaskovićev advokat u petak je rekao za "Telegraf" da je "njegov klijen psihički loše, da ima dijagnozu i da nekoliko dana pred zločin nije uzimao terapiju". U razgovoru sa njim rekao je da nije učestvovao u Šakovićevom ubistvu u Budvi.

Podsećanja radi, državljanin Goran Vlaović (38), navodni član škaljarskog klana, ubijen je u četvrtak na ulazu u klubu na ostrvu Pag u Hrvatskoj.

Ubijeni je bio osuđen u Crnoj Gori zbog učešća u ubistvu Marka Vesnića, vođe navijača „delija”, i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića u Herceg Novom.

Ubistvo se dogodilo 25. avgusta ove godine oko šest sati na ostrvu Pag ispred jednog popularnog kluba, kada je muškarac upucan u glavu. Preminuo je na putu za bolnicu. Vlaović je već izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu devojke s kojom je viđan i prethodnih dana, bivše srpske misice, kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat.

1 / 8 Foto: Printscreen

I dok je Vlaović pao kao pokošen, ubica je počeo da beži od kluba, te je u begu i odbacio pištolj.

Nije daleko odmakao jer su čuvari brzo dojavili njegovo kretanje i "uleteo" je policajcima interventne koji su ga svladali i uhapsili.

Navodno, uhapšeni Srbin poznat je i Crnogorskoj i našoj policiji.

Bonus video:

01:43

PLATA I DO 120.000, A NIKO NEĆE DA RADI! Ovo zanimanje je među NAJTRAŽENIJIMA u Srbiji, a evo šta je problem

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.