SRAMNA SCENA U CRKVI KOD ČAČKA: Lopov pokušao da iznese relikvije i NOVAC, pajserom razbio prozor, pa ga kamenovao!
Manastir, Foto: Rina

krađa

SRAMNA SCENA U CRKVI KOD ČAČKA: Lopov pokušao da iznese relikvije i NOVAC, pajserom razbio prozor, pa ga kamenovao!

Zbog ovog incidenta na božijoj kući u naselju Konjevići pričinjena je manja materijalna šteta, a parohijani ostali šokirani događajem

Objavljeno:

Sramna scena odigrala se protekle nedelje u crkvi posvećenoj Svetima caru Konstantinu i carici Jeleni u čačanskom selu Konjevići. Za sada još uvek nepoznati počinioci pokušali su da iz božjeg hrama iznesu vredne relikvije, kao i novac koji vernici ostavljaju ispred oltara.

- Krenuli smo da se pričestimo u crkvi u našoj parohiji kao što to svake godine činimo, ali nažalost nisu nam dopustili, reklu su nam da se dogodio pokušaj krađe. Saznali smo da je lopov pokušao pajserom da razvali prozor na dva mesta gde se i vide oštećenja, a kasnije ga je i kamenovao. Hvala dragom Bogu da se sve to završilo u najboljem redu, pa je neuspeli kradljivac ostao uskraćenih ruku i pobegao u nepoznatom pravcu - kazala je Milica P. za RINU.

Zbog ovog incidenta na božijoj kući u naselju Konjevići pričinjena je manja materijalna šteta, a parohijani ostali šokirani događajem.

Čačak
foto: Rina

Međutim, ovo je drugi slučaj zabeležen u čačanskom kraju, da lopovi pokušavaju da iz hramova ukradu vredne materijalne stvari.

1 / 6 Foto: Profimedia, Ana Paunković

- To se isto desilo pre više od mesec dana u crkvi na Ljubiću, kada je lopov ušao u hram, prekrstio se, celivao ikonu, a zatim odneo kutiju sa novcem koji se skuplja za operaciju bolesne dece, kupovinu odeće ili hrane za ugrožene. Ljudima kao da više ništa nije sveto. Zgražava me činjenica da se neko osmelio da uđe i crkvu i učini tako nešto - dodala je ona.

Bonus video:

16:57

VECERNJI DNEVNIK 25.08.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.