ISPOVEST GOKSIJEVE ŽENE PRED SUĐENJE BELIVUKU: Teško mi je da ponovo prolazim kroz sve ovo, NE MOGU DA IH GLEDAM
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić, Prinstcreen, Privatna arhiva

tužna ispovest supruge nastradalog

ISPOVEST GOKSIJEVE ŽENE PRED SUĐENJE BELIVUKU: Teško mi je da ponovo prolazim kroz sve ovo, NE MOGU DA IH GLEDAM

"Mnogo mi je teško, sama sam sa ćerkicom i sinom koji je imao samo 11 meseci kada je Goksi nestao"

Objavljeno:

Jelena Veličković, supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija, za čiju likvidaciju se tereti Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa, u potresnoj ispovesti za Telegraf kaže da joj je mnogo teško i da se psihički sprema za nastavak pripremnog ročišta koje će biti početkom septembra u Specijalnom sudu u Beogradu. Takođe ističe da joj je mučno to što mora da gleda osumnjičene za ubistvo njenog supruga u sudnici.

Goran Veličković Goksi
foto: Privatna arhiva

- Mnogo mi je teško, sama sam sa ćerkicom i sinom koji je imao samo 11 meseci kada je Goksi nestao. Ćerkica kreće u prvi razred, ja sam počela da radim, pa moram da prestanem s poslom jer imam ročišta. Teško mi je da gledam optužene za ubistvo mog supuruga u sudnici, ali moram... Treba iskaz da dam. Ceo svet mi se srušio - kaže Jelena Veličković.

Ističe da jedino što želi je da se sve završi što pre.

- Mnogo sam se opteretila, samo želim da se sve završi što pre i da oni dobiju što zaslužju, ali meni Gorana ništa ne može da vrati. Optužnica se ponovo čita, opet sve moram da prolazim. Samo mi je teško kada se pokazuju slike iz optužnice i molim da se ne objavljuju više u medijima - rekla je ona za Telegraf.

Belivuk i klan se terete za 7 ubistava

Potvrđenom optužnicom Belivukova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Na teret im se stavljaju ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića u proširenoj optužnici.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Za ta ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa Skaj aplikacije za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Velja Nevolja, Veljko Belivuk, Policija
foto: Zorana Jevtić

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakičevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Porodica i prijatelji ubijenog navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija 30. jula obeležili su dve godine od njegove smrti. Prvo je bio pomen u 15 sati kod Saborne crkve, a potom je bio organizovan turnir u malom fudbalu.

- Prošlo je dve godine, ali nama grobarčino naša to je kao čitava večnost. Ali jednog dana tatice, mužu, kume, druže, grobare stari, verni, odani, pošteni i lojalni ... I sudnjega i posljednjeg dana bio i ostao hrabar, čvrst, jak, dobar, častan, pravi drug, muž, otac, prijatelj, kavaljer, dzentlmen. Anđele naš otišao si nam u svet gde nema tuge, bola i uzdisaja. Raduj se sa anđelima na nebi i pošalji reči utehe deci, roditeljima, bratu, supruzi, rodbini, prijateljima, rodbini i svima koji su te voleli i cenili i koji su i sada uz tebe - poručili su tada Goksijevi prijatelji i porodica.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.