BELIVUKOV KLAN PRE 2 GODINE OTEO, MUČIO I BRUTALNO UBIO GOKSIJA: Svedok-saradnik OTKRIO sve detalje SAČEKUŠE
Goran Veličković Goksi, Miljković, Belivuk, Foto: Privatna arhiva, MUP Srbije

JEZIVO

BELIVUKOV KLAN PRE 2 GODINE OTEO, MUČIO I BRUTALNO UBIO GOKSIJA: Svedok-saradnik OTKRIO sve detalje SAČEKUŠE

Kako je vođa jedne frakcije Partizana ubijen, prema optužnici, ispričao je Bojan Hrvatin, svedok-saradnik koji je u junu 2020. nakon hapšenja priznao da je učestvovao u ubistvu Veličkovića, Radojevića, Vukićevića i Ljepoje

Objavljeno:

Gorana Veličkovića Goksija, jednog od vođa navijača Partizan, kako se navodi u optužnici, klan Veljka Belivuka na današnji dan pre dve godine oteo je i ubio u kući strave u Ritopeku.

Najmonstruozniji klan u regionu tereti se za sedam brutalnih ubistava – Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića, prema prvoj optužnici, dok se klan prema drugoj tereti za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Kako je vođa jedne frakcije Partizana ubijen, prema optužnici, ispričao je Bojan Hrvatin, svedok-saradnik koji je u junu 2020. nakon hapšenja priznao da je učestvovao u ubistvu Veličkovića, Radojevića, Vukićevića i Ljepoje.

Goran Veličković Goksi
Goran Veličković Goksifoto: Privatna arhiva

On je u svom iskazu, koji je deo optužnice, do detalja objasnio da su Velja Nevolja i Miljković planirali da “reše” Goksija, sa kojim su bili naizgled dobri, ali su ga, kako je rekao, smatrali “dupljakom”, pošto je radio za, njima suprotstavljeni, škaljarski klan.

– Oni su imali indicije da radi protiv njih. Saznao sam da su ga pratili, da je Goran bio oprezan, nije izlazio često, izlazio je u kafić gde je bilo kamera i da nisu mogli da ga “urade”, tj. da ga ubiju sa minimalno rizika – navodno je ispričao Hrvatin.

– Sve ideje o planiranju otmice iznosili su Belivuk i Miljković, a ostali su ih dopunjavali – dodao je.

Prva ideja za otmicu bio je parking u beogradskom naselju na Ceraku, a gde se sa Veličkovićem viđao zbog primopredaje novca od prodaje kokaina.

– Ideja je bila da kupimo drogu od njega, pa da se ja nađem sa Goranom, a posle da dođemo na parking. Trebalo je jedan auto da stane kod vozačevih vrata kako bi mu onemogućio da pobegne, jedan sa prednje strane, a drugi sa zadnje, kako bi blokirali kola. Ljudi koji bi ga izvlačili iz kola nosili bi policijske uniforme, značke, motorole, sve kao prava policija, i izvršili bi lažno hapšenje – pojasnio je Hrvatin i dodao da su ovaj plan promenili kada je Goksi zamolio Hrvatina da mu nabavi pištolj.

Marko Miljković
foto: Printscreen

Iskočili iz kukuruza

– Svedok je ispričao da se sa Veličkovićem kobnog dana našao u Višegradskoj i da ga je odvezao u Vrčin, na plac Belivuka, gde je navodno trebalo da se nađu sa čovekom za pištolj. Tada su, kako je rekao, iz kukuruza iskočili Belivuk, Dejan Tešić i Srđan Lalić i sa fantomkama povikali: “Policija!“, zatim su stavili Goksiju lisice na ruke i ugurali ga u kedija.

Ekipa je Veličkovića potom otela, mučila, odsekla glavu i isitnili delove tela, pa ostatke samleli u industrijskoj mašini za meso. Tokom istrage pojavile su se i fotografije mučenja koje su međusobno razmenjivali.

Miljković i Belivuk
Miljković i Belivukfoto: Printscreen

– Miljković mi je posle ubistva Goksija rekao da se iznenadio, da se Goksi držao najbolje od svih, da je bio hrabar. Goksi je ubicama rekao: “J*biga, u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.” Miljković mi je rekao da je on to prihvatio, da je znao šta se sprema. Kad je video njega da dolazi sa sekirom, da je samo legao sam, znači nisu ga nameštali ništa, da je čak sam i glavu namestio na dasku – opisao je ranije Hrvatin ubistvo vođe Partizanove navijačke grupe Jang bojs.

Veličkovićeva supruga prošle godine je zajedno sa porodicom, prijateljima, organizovala opelo kome je prisustvovalo nekoliko stotina navijača Partizana. Oni su tada nosili crne majice sa žutim natpisom na leđima: “Gore na nebu armija prava” i veliki barjak sa likom ubijenog Veličkovića.

Miljković ubio Veličkovića: Jedan udarac sekirom

Hrvatin je tada u svedočenju prepričao i reči Marka Miljkovića, koji mu je posle likvidacije Veličkovića rekao da se Goran raspitivao za njega dok je bio živ, ali da su ga oni slagali da je Hrvatin već „rešen“.

– Marko mi je rekao da ga je ubio jednim udarcem sekire, da je dobro naciljao, kao i da je Goksi bio najhrabriji od svih – ispričao je uhapšeni.

Goksijeva žena: Hrvatin mi persirao kad smo se upoznali

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik je osoba koja je Gorana Veličkovića namamila u klanicu u Ritopeku. Jelena Veličković ranije je rekla da je pre suđenja njega videla samo jednom.

Jelena Veličković sa advokaticom
Jelena Veličković sa advokaticomfoto: Ana Paunković

– Bio je povređen i moj muž ga je vodio kod lekara. Našli smo se tada u kafiću, on mi je sve vreme persirao, a prokomentarisao je i da mi je dete lepo kao za reklamu. Sada sam ga videla drugi put, okrenula sam se i gledala ga, pogled nije skrenuo – ispričala je udovica.

– To je čovek koji je jednom već okrvavio ruke, pa je bilo očekivano da će i drugi put. On je iz zatvora izašao u maju 2020, a moj muž je ubijen u avgustu iste godine. Da li se pokajao – ne znam. Mislim da je velika razlika između 15 godina zatvora i doživotne robije, možda se zato nagodio.

Hronologija

x 3. avgust 2020 – Veličković nestao u Beogradu kada je otišao da se nađe s drugom

x 5. avgust 2020 – Supruga prijavila Goranov nestanak policiji

x 4. februar 2021 – Uhapšeni Veljko Belivuk, Marko Miljković i članovi njihove kriminalne grupe

x 8. mart 2022 – Počelo suđenje kriminalnom klanu

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.