VUJOVIĆ PLANIRAO DA PROMENI LIĆNI OPIS, SPREMAO SE ZA PLASTIČNU OPERACIJU U HRVATSKOJ: Evo kako je pao
Ilustracija, Foto: Profimedia

uhapšen

VUJOVIĆ PLANIRAO DA PROMENI LIĆNI OPIS, SPREMAO SE ZA PLASTIČNU OPERACIJU U HRVATSKOJ: Evo kako je pao

Vujović je 19. avgusta uhapšen u Zagrebu

Objavljeno:

Državljanin Crne Gore Ivan Vujović (35) za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu poternicu za pokušaj ubistva, uhapšen je na području Hrvatske. Vujović je navodno 18. avgusta u Medulinu, prilikom kontrole policajcima na uvid dao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore.

Dozvola je bila na tuđe ime, a na njoj se nalazila njegova fotografija. Vujović je osumnjičen da je koristio lažni identitet prilikom dogovora o medicinskom zahvatu. On je, prema izvorima bliskim istrazi, navodno hteo da se podvrgne plastičnoj operaciji kako bi promenio izgled.

Ivan Vujović
Ivan Vujovićfoto: Printscreen/Facebook

Vujović je 19. avgusta uhapšen u Zagrebu, pretpostavlja se da je u glavni grad Hrvatske došao iz Istre, verovatno ni ne sluteći da je policiji njegova vozačka dozvola bila sumnjiva te da su je detaljno proverili.

Nakon što je uhapšen, pretresen je njegov stan i vozilo koje je koristio, te je nađena veća količina novca i više falskifikovanih dokumenata. On je predat pritvorskom nadzorniku nakon čega će verovatno biti doveden kod sudije za istragu radi određivanja istražnog zatvora zbog izručenja Srbiji.

Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošle godine u decembru pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića. Njega je odmah po izlasku iz zatvora dočekala policija i privela, radi dodatnih provera.

Srbija raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva u Beogradu. Uprkos proveri, policajci nisu primetili da je Srbija još pre šest godina za Vujovićem raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

Vujović je označen kao bezbednosno interesantna osoba. Podsetimo, Ivan Vujović je krajem 2015. godine pobegao iz bjelopoljskog zatvora, gde je služio kaznu od 14 godina zbog ubistva Radomira Savovića u Podgorici 2008. godine. Beg iz zatvora mu je bio gotovo filmski, jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom preteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora gde su ga čekali pomagači u automobilu.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

Dok je bio u bekstvu on je u beogradskom kafiću “Đura bar”, 2016. godine ranio Beograđanina Darka Bulatovića (29), sina tadašnjeg direktora fudbalske Superlige Srbije i nekadašnjeg prvog čoveka FK Budućnost Vlade Bulatovića. U taj kafić je došao sa prijateljima i, prema tvrdnjama svedoka, počeo da dobacuje devojkama za susednim stolom. Darko Bulatović je, kako su ispričali očevici, mirno ustao sa svog mesta i pokušao da umiri bahatog Vujovića. Njegov miran ton, međutim, nimalo se nije dopao odbeglom ubici.

– Taj momak je ubrzo izvadio pištolj i pucao u Bulatovića, koji nikada nije bio agresivan. Prijatelji ranjenog mladića potrčali su da ga spasu, a momak koji je pucao iskoristio je metež i pobegao – rekli su svedoci tada.

Uhapšen je u novembru 2016. blizu nemačko-holandske granice te izručen Crnoj Gori. U zatvoru je često upadao u sukobe s drugim zatvorenicima, pa je 2012. jedan zatvorenik pokušao da ga ubije naoštrenom kašikom.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.