DECA POVREĐENA U NESREĆI U BUGARSKOJ STIŽU U BEOGRAD: Hitna pomoć će ići po mališane na granicu
Nesreća u Bugarskoj, Foto: Facebook

JAVLJENO JE

DECA POVREĐENA U NESREĆI U BUGARSKOJ STIŽU U BEOGRAD: Hitna pomoć će ići po mališane na granicu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, krenuo je sinoć kasno ka Bugarskoj, kako bi danas obišao povređene mališane

Objavljeno: 13:53h

Deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kako "Blic" saznaje biće prebačena u UDK "Tiršova".

Međutim, nešto ranije pojavila se drugačija informacija, da će krenuti put Niša, ali je na kraju potvrđeno da ipak stužu u Beograd.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, krenuo je sinoć kasno ka Bugarskoj, kako bi danas obišao povređene mališane.

1 / 5 Foto: VBOX.COM/SCREENSHOT

- Želim da se zahvalim Bugarskom ministru zdravlja, da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u zbrinjavanju naše dece i povređenih. Ono što želim da poručim građanima Srbije i roditeljima ovde dece, da je najvažnije da su svi živi, obišli smo svu decu, kao i sve odrasle sa kojima smo razgovorali. U toku noći urađena je i operacija, operisano je jedno dete koje se oseća sasvim dobro. Imamo jednu dete sa povredom glave, dogovorili da se u narednih sat vremena to dete prebaci u Sofiju, jer mu je potrebno praćenje i monitoring. Ono što smo se se dogovorili da sva deca koja budu dala izjave u bolnici, da se organizuje transport za Srbiju. Takođe, dalje idemo da obiđemo i decu koja nisu imala potrebu da budu u bolnici, rekao je ministar Lončar jutros, nakon obilaska.

Kako su izvestili bugarski mediji, osmoro dece i četvoro odraslih povređeno je kada se autobus koji je prevozio članove folklornog ansambla JU Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija.

Prema prvim informacijama, za nesreću je odgovoran ljudski faktor, odnosno vozač autobusa koji je, navodno, prilikom pokušaja da podesi suvozačevo sedište, izgubio kontrolu za volanom i sleteo u jarak. Njemu je po nalogu tamošnjeg tužilaštva, određen pritvor.

Bonus video:

00:23

Lančani sudar kod Sava Centra, pet automobila oštećeno

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.