DVOJE DECE U TEŠKOM STANJU, MUŠKARCU AMPUTIRAJU NOGU, RAZBIJALI STAKLA DA IZAĐU? Svi detalji UŽASA U BUGARSKOJ
Mesto incidenta, Foto: Facebook

EPILOG

DVOJE DECE U TEŠKOM STANJU, MUŠKARCU AMPUTIRAJU NOGU, RAZBIJALI STAKLA DA IZAĐU? Svi detalji UŽASA U BUGARSKOJ

Autobus srpskih registarskih tablica, u kojem su bila deca, prevrnuo se ranije danas u Bugarskoj

Objavljeno: 23:25h

Dvanaest osoba povređeno je prilikom prevrtanja autobusa srpskih registarskih oznaka u Bugarskoj, prema prvim informacijama, najmlađe hospitalizovano dete ima šest godina.

Autobus srpskih registarskih tablica, u kojem su bila deca, prevrnuo se ranije danas u Bugarskoj. Zasad nije poznato pod kojim se okolnostima tačno dogodila nesreća, a prema pisanju bugarskih medija, najmlađe hospitalizovano dete ima šest godina, dok najstarije ima 17.

„Od primljene dece četvoro je poslato na skeniranje. Jedan od starijih povređenih ima tešku povredu noge i verovatno će biti potrebna amputacija“, potvrdio je za bugarski portal NOVA, direktor Univerzitetske bolnice u Staroj Zagori, prof.Jovčo Jovčev.

Dvoje dece su u teškom stanju, nakon autobuske nesreće koja se dogodila u Bugarskoj kada se prevrnuo autobus šabačkih registarskih tablica, tvrdi bugarska zvaničnica.

Očevidac u automobilu, koji je putovao iza autobusa, rekao je za BG VOICE da je video kako vozilo napušta kolovoz, te da je potom došlo do prevrtanja.

Autobus se tada prevrnuo na bok u jarak. Kako je istakao očevidac, neki od putnika su uspeli da izađu kroz prozore.

"Neki od njih su razbili i prednje i zadnje staklo da bi izašli", navodi taj bugarski portal.

- Uzroci nesreće će se dalje utvrđivati, za sada imamo vrlo malo informacija. Ono što znamo jeste da je dvoje dece u teškom zdravstvenom stanju - rekla je za BTV Sijka Mileva, glavni portparol Tužilaštva.

Među povređenima je i vozač autobusa. U vozilu je bilo skoro 50 ljudi. U njemu je, prema prvim podacima, prema spisku, prijavljeno 48 putnika.

Autobus šabačke registracije sa 48 dece, srpskih državljana doživeo je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, a kako je za Telegraf.rs izjavio Milomir Jevtić, autoprevoznik i vlasnik firme koja iznajmljuje autobuse, u ovoj nezgodi na sreću nema stradalih, ni teže povređenih.

On je za Telegraf rekao da jedino što zna jeste da su se deca vraćala sa foklora iz Bugarske.

1 / 5 Foto: Facebook

Prema dosadašnjim informacijama autobus prevrnuo bočno u jarak pored puta i da je prema prvim infomacijama povređeno deset osoba. Na lice mesta stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila.

Nesreća se dogodila 216 kilometara u pravcu Sofije, kod Stare Zagore, a svi putnici su državljani Srbije.

U nesreći koja se danas dogodila Bugraskoj, kada se prevrnuo autobus srpskih registarskih tablica, jedan muškarac je teško povređen i njemu će biti amputirana noga, rekao je za BT prof. Jovčo Jovčev, direktor bolnice u Staroj Zagori u koju su prevezeni povređeni.

Prema njegovim rečima, u tu zdravstvenu ustanovu primljeno je 17 dece, koja imaju površinske povrede i troje koja imaju teže ogrebotine. Najmlađe dete koje je prebačeno u bolnicu ima šest godina, a najstarije 17 godina.

Prema navodima portala 24chasa.bg, koji se poziva na bugarski MUP, na licu mesta nije bilo smrtnih slučajeva.

Podsetimo, autobus je prevozio 48 dece iz Srbije. Zasad nije poznato pod kojim se tačno okolnostima dogodila nesreća.

U nesreći koja se dogodila 217 km u pravcu Sofije, kod Stare Zagore, ima povređenih, potvrdio je za potral Nova.bg Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova. Stanev nije želeo da komentariše uzroke teške nesreće, osim da je kolovoz bio mokar.

Bonus video:

19:29

CENTRALNI DNEVNIK 13.08.2022.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.