IZRUČEN ŠARIĆEV POLICAJAC: Grku dao registarske tablice MUP-a i blinkere
Danilo Stojanović i Darko Šarić, Foto: Društvene mreže, Nemanja Nikolić

zloupotreba službenog položaja

IZRUČEN ŠARIĆEV POLICAJAC: Grku dao registarske tablice MUP-a i blinkere

Navodno, Grk F. P. je zapravo Novopazarac koji je uzeo grčko državljanstvo devedesetih godina nakon čega je otišao iz Srbije

Objavljeno:
1 / 4 Foto: Ana Paunković, Espreso

On je, kako se sumnja, drugookrivljenom državljaninu Grčke, F. P. (48) pribavio korist, tako što mu je omogućio da koristi registarske tablice MUP-a sa pripadajućom registarskom nalepnicom i knjižicom za vozilo MUP-a, koji je lično zadužio.

Grk je, kako se sumnja, pomenute službene tablice MUP-a postavio na vozilo marke "škoda super B" i potom vozilo koristio u saobraćaju u Beogradu u navedenom periodu, uz upotrebu blinkera.

Kako se nezvanično saznaje, Danilo je bio u bekstvu nakon hapšenja Šarićeve grupe u aprilu 2022. godine, a uhapšen je u Bjelom Polju, te je nedavno izručen iz Crne Gore i sada se nalazi u pritvoru.

Navodno, Grk F. P. je zapravo Novopazarac koji je uzeo grčko državljanstvo devedesetih godina nakon čega je otišao iz Srbije.

Stojanović je omogućio F. P. da neovlašćeno upotrebljava službene registarske oznake MUP-a, i koristi privilegovan status u saobraćaju koji imaju vozila MUP-a, shodno odredbama Zakona o policiji, a posebno u pogledu odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje regulišu pravo prvenstva prolaza, kao i upotrebu zvučnih i svetlosnih signala (blinkeri, sirene).

Krivičnom prijavom Službe unutrašnje kontrole MUP-a Stojanoviću se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja, a P. F. krivično delo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.