UHAPŠEN AGENT TAJNE SLUŽBE! Blizak kavačkom klanu?
Miljković i Belivuk, Foto: Profimedia

velika policijska akcija

UHAPŠEN AGENT TAJNE SLUŽBE! Blizak kavačkom klanu?

Nakon što je tim Specijalnog državnog tužilaštva sa službenicima Specijalnog policijskog odeljenja analizirao više stotina hiljada tekstualnih, audio i slikovnih poruka koje su preko kriptovane Skaj aplikacije razmenili agent Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović (32) i pripadnik Uprave policije Ljubo Milović (39), izdat je nalog za njihovo hapšenje

Objavljeno:

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO), po nalogu specijalnog tužioca Zorana Vučinića, uhapsili su agenta tajne službe, dok su Milovića bezuspešno tražili na više lokacija u Crnoj Gori, pišu Vijesti.

Hapšenje je usledilo nakon što je tim SDT-a temeljno analizirao i u dokaznom smislu ocenio sve poruke koje je EUROPOL do sada dostavio za Lazovića i Milovića.

U strogo čuvanoj akciji SPO, tokom prepodneva pretresen je hotel “Podgorica”, restoran na Grahovu, ali i nekoliko stanova i kuća u kojima su se, prema tvrdnjama Europola, Lazović i Milović sastajali sa visokopozicioniranim pripadnicima kavačkog klana.

1 / 7 Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Profimedia

Uprava policije od početka juna ne odgovara na pitanja “Vijesti” da li je Milović pobegao iz države i da li imaju saznanja gde se nalazi.

- Sam je došao u policiju, jer želi da se sve ispita, zato što jen radio u skladu sa zakonom i bio dio najuspješnije policijske grupe. Koja je dobila međunarodna priznanja - kazao je njegov advokat Nikola Martinović.

U istražnom delu postupka, Lazović ni Milović ali ni druge osobe, koje su pominju u spisima EUROPOLA nisu pozivani na informativne razgovore.

Iz SDT-a juče je zvanično saopšteno da je Lazović uhapšen u krivičnom predmetu koji je, u maju ponovo formiran po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, a na osnovu materijala EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, koji je dostavljen još u julu i decembru prošle godine.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.