ZAPLENJENA ELITNA IMOVINA CARINSKOG AGENTA KOMPANIJE C&A: Sve što poseduje PRŠTI od LUKSUZA!
ilustracija, Foto: Espreso

akcija policije

ZAPLENJENA ELITNA IMOVINA CARINSKOG AGENTA KOMPANIJE C&A: Sve što poseduje PRŠTI od LUKSUZA!

Kako se saznaje, postupak u ovom slučaju je pokrenut po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

Objavljeno:

Aleksandaru J., carinskom agentu kompanije "C&A MODA RS" doo Beograd, koji je kako je uhapšen zbog zloupotrebe ovlašćenja koja je imao Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu privremeno je zaplenilo stan u kuli B Beograda na vodi, dva stana na Novom Beogradu, garaža, a blokirani su i bankarski računi sa njim povezanih lica.

Aleksandar J. se sumnjiči da je sačinjavanjem i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom robu iz Kine carinio kao robu "C&A MODA RS" doo Beograd, koja ima odobrenje za pojednostavljeni postupak carinjenja (tzv. kućno carinjenje), a potom sačinjavao lažne carinske deklaracije i neistinito prikazivao vrednost ocarinjene robe, prenosi Telegraf.

Sumnja se da je na taj način oštetio bužet Srbije i sebi pribavio imovinsku korist od preko 750 miliona dinara. Tako stečeni novac je ulagao u kupovinu zaplenjenih nekretnina, iako je znao da potiče iz krivičnog dela.

Kako se saznaje, postupak u ovom slučaju je pokrenut po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon što je od Uprave za sprečavanje pranja novca dobilo podatke o nesrazmeri u prijavljenim prihodima i imovini koju poseduje.

Usledila je proaktivna istraga koja je rezultirala danasnjim hapšenjem.

Bonus video:

00:43

Hapšenje ispred Hrama potera u Beogradu dvadeset policajaca uhapsilo osumljičenog

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.