SAHRANULA MAJKU U DVORIŠU PORODIČNE KUĆE: Progovorila o SVEMU, komšije u šoku!
ilustracija, Foto: KURIR/D.Č.

au

SAHRANULA MAJKU U DVORIŠU PORODIČNE KUĆE: Progovorila o SVEMU, komšije u šoku!

U dvorištu u kojem je pronađena humka stoje tragovi lomače na kojoj je zapaljen dušek natopljen krvlju pokojnice, dok nam ćerka ponavlja da nije ubila majku

Objavljeno:

Zakopan leš sedamdesetogodišnje M. K. policija je pronašla u dvorištu porodične kuće u selu Leskovcu kod Lazarevca, a dok se čekaju nalazi obdukcije, njena ćerka Ž. K. (66) tvrdi da joj je majka preminula prirodnom smrću, od korone.

U dvorištu u kojem je pronađena humka stoje tragovi lomače na kojoj je zapaljen dušek natopljen krvlju pokojnice, dok nam ćerka ponavlja da nije ubila majku.

– Ona je umrla u četvrtak 21. jula. Tog dana sigurno nije bila živa, jer nije pokazivala znake života. Mislim da je četiri dana pre toga bila u dubokoj komi, jer joj je iz usta curilo mnogo krvi, a možda joj je iz još nečega curila gusta krv. Stoga sam je brisala mokrom krpom i govorila: „Mama, molim te, nemoj da umreš. Ne ostavljaj me samu”, a znala sam da joj se bliži kraj – kaže za naš list uzrujana Ž. K.

Policija
foto: RINA

Ova žena navodi da niko nije hteo da joj pomogne da iznese leš, pa je, kako tvrdi, sama uvila majku u prekrivač i posteljinu.

– Svukla sam dušek s kreveta i vukla ga. Malo-pomalo, iz sobe u hodnik, pa na uzvišenje preko praga, potom po betonskoj stazi, pa preko stepenika do trave. Onda sam dušek s mamom nekoliko metara vukla po travi do rake. Sama sam je svukla sa dušeka i položila u raku. Iskopala sam grob dubok svega 30-40 centimetara, pa sam majku zatrpala. Uz glavu sam joj stavila kamen, što je običaj u Bosni. Sveštenika ne bih ni zvala, jer znam da ne bi ni došao. Cveće nisam ni pomislila da sadim jer se još nisam oporavila od šoka…

Policija
foto: Rina

- Pre nego što sam počela da je zatrpavam, poljubila sam je u čelo, pomazila i kazala: „Zbogom, moja mila mamice.” Komšije su kazale da to nije po običajima, da je to zabranjeno, pa je došla policija, a onda još neki ljudi. Iskopali su moju mamu i negde je odneli. Rekli su mi da će obdukcija sve pokazati. Kasnije su mi javili i da će moja mama biti sahranjena o državnom trošku, ali ne i na kom groblju – kaže Ž. K.

NE ZNAM ZAŠTO SE ČUDE

Sagovornica navodi da su se komšije čudile što je popalila sve krpe i dušek.

– Moja majka je i želela da je sahranim u dvorištu, jer je volela svoje imanje, na koje se tokom rata devedesetih godina doselila iz Sarajeva. Ja sam bila u Prištini, a kad je krenuo rat i tamo, pridružila sam se ovde mami. Moja majka je prošlog leta rekla: „Neću dugo, a sahrani me ovde, u dvorištu.” Smejala se, a ja sam joj kazala: „Još ćeš ti živeti, mamice, ima u selu dosta starijih.” Ne znam šta se koga tiče što sam je sahranila u svom dvorištu – kaže Ž. K. U Hitnoj pomoći u Beogradu juče su kazali da ih niko nije zvao iz Hitne pomoći u Lazarevcu kako bi pomogli M. K., dok su nam u ovoj ustanovi kazali da će proveriti navode Ž. K.

Bonus video:

00:05

Odovoze telo Dragana koji je izvršio samoubistvo

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.