OVO SU SVE OPREČNE IZJAVE ZORANA MARJANOVIĆA: Često menjao PRIČU, klupko se OBMOTAVALO sve VIŠE!
Jelena Marjanović, Foto: Kurir

šta se zbilo tog kobnog 2. aprila?

OVO SU SVE OPREČNE IZJAVE ZORANA MARJANOVIĆA: Često menjao PRIČU, klupko se OBMOTAVALO sve VIŠE!

Zoran Marjanović je odmah nakon Jeleninog nestanka tvrdio da nikada nije ni prilazio šiblju i kanalu u kom je pronađeno Jelenino telo

Objavljeno:

Te subote, 2. aprila 2016. godine oko 21.30 u medijima je odjeknula vest da je pevačica narodne muzike iz Borče Jelena Krsmanović nestala na nasipu u naselju Crvenka. Novinarske ekipe odmah su se uputile ka mestu nestanka gde su se našle sa njenim suprugom Zoranom Marjanovićem.

U maskiranim pantalonama, crnoj jakni, Zoran Marjanović je novinarima pokušavao da objasni šta se desilo. Kako je ispričao tada, Jelena je nestala oko 15 sati tog dana kada je otišla da trči. On i ćerkica, kako je tada rekao, polako su hodali za Jelenom na nasipu pored Dunava dok je ona džogirala ispred njih. Kako je rekao, ta staza je duga nekoliko kilometara i Jelena je odmakla od njih daleko.

Ipak, Zoran je kasnije tokom istrage davao oprečne izjave o tome šta se tog kobnog dana događalo.

PRVI ISKAZ

- Mi dolazimo ovde skoro svaki dan da bi onda trčala. Auto parkiramo na prvoj rampi u Crvenki, te se ja s ćerkicom na poljani pored igram. Za to vreme ona otrči do sledeće rampe i vrati se nazad. Danas smo mi išli prema njoj, ali u jednom momentu smo je izgubili iz vida i posle je više nije bilo - uznemireno je pričao Marjanović.

Međutim, nakon što je priveden i saslušan Zoran Marjanović je tvrdio da su on i ćerkica Jana ostali na poljani da se igraju, dok je Jelena otišla da trči.

Nekoliko minuta kasnije kada sam podigao pogled video sam da Jelene nigde nema - pričao je potom Marjanović.

Ali je na ročištu 2019. rekao je drugačije:

- Perifernim vidom video sam kako se Jelena penje na nasip i odlazi - rekao je tada Marjanović, a potom je nabrajao koga je sve primetio na nasipu - ženu s kozama, čoveka sa štapom i, kako tvrdi, "veliki broj ljudi koje policija nije identifikovala." On je rekao da je sve bilo "uobičajeno, dok nije shvatio da je prošlo dosta vremena, a da njegove supruge nema na vidiku".

"NISAM SILAZIO SA NASIPA"

Zoran Marjanović je odmah nakon Jeleninog nestanka tvrdio da nikada nije ni prilazio šiblju i kanalu u kom je pronađeno Jelenino telo.

- Podvlačim, ja nijednog trenutka nisam silazio sa nasipa i nisam prilazio mestu gde je kasnije Jelena pronađena - pričao je Zoran u početku.

Međutim mesecima kasnije veštačenjem tragova na njegovim pantalonama, u kojima je bio kada je policija došla na nasip nakon prijavljivanja pevačicinog nestanka, utvrđeno je da je blato na njegovim pantalonama indentičkog sastava kao i blato u kanalu na mestu gde je pronađeno Jelenino telo. Inače, molekularni sastav blata je drugačiji na svaki metar.

Nasip u Borči
Nasip u Borčifoto: Natalija Atanacković

Međutim, Marjanović je u novembru 2019. sudiji rekao da ima objašnjenje kako se to blato našlo na njegovim pantalonama. Iako je uvek tvrdio da nije silazio do kanala, tada je ispričao da je jutro nakon Jeleninog nestanka ipak bio na nasipu.

- Pred zoru sam ponovo otišao na nasip i po šiblju sam s porodicom pretraživao u nadi da ću nešto pronaći - rekao je Marjanović.

Da jeste silazio u nasip potvrdila je i njegova snajka Milica Marjanović, supruga Zoranovog brata Miloša. Ona je ispričala da su rano ujutru Zoran, njegov brat Miloš i ona otišli na nasip da traže Jelenu.

- Mi smo pretraživali čitav teren i sa strane dunavske i sa strane gde se nalazi kanal, išli smo putem pored kanala, prošli ukupno dva puta, jednom od smetlišta prema suprotnoj rampi, a drugi put od te suprotne rampe prema smetlištu. Napominjem da od rampe gde se nalazi ta deponija kada se ide duž kanala, u jednom trenutku nailazi na neki šut, gde sam se ja ubola na neki ekser. Od tog šuta dalje ne može da se ide. Znam da je Zoran kod tog šuta ulazio u granje koje se nalazi u kanalu, da je pokušavao da se provuče kroz to šiblje - ispričala je Milica na saslušanju.

PRETNJE NA FEJSBUKU

Nekoliko sati pošto je Jelena nestala, na nasipu u Crvenki novinari "Blica" prisustvovali su potrazi za njom. Zoran Marjanović rekao je tada: "Jelena je na fejsu imala dosta nekih obožavalaca, primala razne pretnje, 'prelepa si', 'ukrašću te', mada možda na to ne treba da se obraća pažnja".

Međutim, nakon toga i on i njegov otac Vladimir počeli su da vrte drugu ploču - govorili su da je Jeleni neko možda i pretio, ali da ona to nikada nije htela da im kaže.

VERNA I SMERNA, PA GREŠNICA

Zoran i njegova porodica često su naglašavali da je Jelena bila verna svom suprugu, da se nije odvajala od njega. Spekulacije koje su se pojavile nakon njenog ubistva, da ju je možda ubio ljubavnik oni su tada oštro demantovali.

- Vrlo malo smo izlazili, samo kada su njeni nastupi. Bukvalno u svemu smo bili zajedno - kazao je Zoran za "Blic" u svom prvom intervjuu koji je davao za medije. To je često naglašavao i njegov pokojni otac Vladimir.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić, Zorana Jevtić

Međutim, nakon što je Zoran 15. septembra uhapšen, Vladimir Marjanović odmah je rekao da njegov sin nije kriv i da je "Jelena bila u vezi sa tajkunom iz Borče, koji ju je i ubio".

Porodica Marjanović prvih meseci tvrdila je da se Zoran i Jelena nikada nisu svađali, a onda je ispitivanjem brojnih svedoka (Jelenine sestre Teodore, frizerke i td) utvrđeno da situacija baš i nije bila takva.

Svi oni su ispričali da Jelena bez Zorana nigde nije smela da ode, kao i da ju je često ponižavao, govorio joj da je debela i da mora da smrša. Jelena se prijateljima žalila da ne može više to da izdrži, kao i da je ona jedina koja radi po kući i da se zbog toga oseća jako loše.

Onda je na kraju i sam Zoran Marjanović rekao da se ipak "jesu svađali", ali, kako je naglasio, "kao i svi parovi oko sitnica vezanih za garderobu i odabir pesama".

NELOGIČNOSTI TOKOM PRIJAVE NESTANKA

Zoran Marjanović okrenuo je policiju da prijavi nestanak već 20 minuta pošto je primetio da mu nema supruge. Zvao je uznemireno i nepovezano govorio da mu nema žene dok je policijska službenica pokušavala da mu objasni da je suviše malo vremena prošlo da bi se prijavio nečiji nestanak.

Još jedan od dokaza koje navodi Tužilaštvo protiv Zorana Marjanovića, a kojim se dokazuje podmukao način ubistva, jeste i samo njegovo ponašanje, odnosno Zoranove preduzete radnje pre i posle ubistva, koje je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način.

Naime, Tužilaštvo navodi kako im nije jasno zašto je Marjanović bio uspaničen i prijavljivao nestanak kad je nije bilo 20 minuta, zašto je panično zvao, zašto je mislio da joj se nešto strašno desilo i zašto nije hteo tokom postupka da odgovara na pitanja tužioca ako je nevin?

Možda se, istakao je tužilac, bojao da će dati odgovor koji ne ide u prilog njegovoj nevinosti.

- Po svemu sudeći, sam je tu odbranu već ranije kreirao. On je izneo nelogičnu odbranu kojom je navukao sumnju na sebe - navodilo je Tužilaštvo.

Podsetimo, Zoran Marjanović osuđen je u petak na 40 godina robije za ubistvo supruge Jelene Marjanović. On će uložiti žalbu na presudu Apelacionom sudu, i ukoliko sud potvrdi presudu i odbije žalbe odbrane kao neosnovane ona će postati pravosnažna i u tom slučaju će osuđeni biti sproveden na izdržavanje kazne u neki od zavoda za izvršavanje kazne.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.