MISTERIOZAN POČETAK SUĐENJA ZORANU MARJANOVIĆU: Sve pokrenulo TAJNO pismo iz ŠVAJCARSKE, krije ŠOKANTNE DETALJE!
Ilustracija, Foto: Damir Dervišagić

VAN PAMETI

MISTERIOZAN POČETAK SUĐENJA ZORANU MARJANOVIĆU: Sve pokrenulo TAJNO pismo iz ŠVAJCARSKE, krije ŠOKANTNE DETALJE!

Naime, na prvom javnom ročištu održanom 5. novembra 2019. sudija je obavestila prisutne da je u sud stiglo misteriozno pismo

Objavljeno: 13:17h

U slučaju ubistva pevačice Granda iz Borče, Jelene Marjanović, sve je od samog početka obavijeno velom tajne, a da je to tako dokazuje i neobičan događaj sa samog početka sudskog procesa, koji je protiv pevačicinog muža poveo Viši sud u Beogradu.

Naime, na prvom javnom ročištu održanom 5. novembra 2019. sudija je obavestila prisutne da je u sud stiglo misteriozno pismo.

- U sud je 22. oktobra stiglo anonimno pismo iz Švajcarske - rekla je sudija Jelena Škulić tada.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

Kako je Kurir u to vreme pisao, u pismo je bilo napisano da Zoran nije ubio Jelenu i navedeno je ime konkretne osobe koja je to učinila.

- Nepoznati pošiljalac pisma naveo je da je Jelenu 2. aprila na nasipu Crvenka u Borči ubio klijent njene svekrve Zorice Marjanović. Naručilac ubistva je Zorica, majka Zorana Marjanovića i Jelenina svekrva, koja je muškarcu ponudila da za novac ubije pevačicu - podseća naš izvor šta je pisalo u pismu.

U pismu je pored imena "ubice", detaljno opisan i način ubistva, ali i motiv, a navedeno je i da svekrva zbog toga nikada nije otišla na snajin grob.

- Motiv Zorice da naudi Jeleni je imovinska dobit i želja da dokaže svoju moć. Porodica Marjanović bila je besna jer se Jelena odrekla očeve imovine, te su oni tako ostali bez vredne nekretnine - navodno je, izmedju ostalog, pisalo na pet kucanih strana.

Dalje je navedeno da je Zorica svom klijentu dala instrukcije gde će Jelena kobnog dana trčati, a da bi osigurala da će to tako i biti ubedila je sina Zorana da podje sa ženom.

- Ubica je znao gde će Jelena trčati i tu ke sačekao. Udarcima tupim predmetom je ubio Jeleni i tako iskalio bes i mržnju koje je osećao prema drugoj osobi. Po završetku zločina se presvukao, umio se i oprao ruke na kanalu, stvari stavio u torbu i za dva sata pešice stigao do Starog grada, gde se otarasio svoje torbe - bilo je otkucano na papirima, koji su stigli u sud. Nakon što je ovo pismo procurilo u javnost, čovek koji je označen kao ubica, oglasio se za medije, tvrdeći da je sve laž i da mu smešta bivša žena. Ovaj muškarac je potom i uhapšen, ali zbog drugog krivičnog dela. Navode pisma, demantovali su i Marjanovići.

Sudija je tada rekla da je pismo upućeno tužilaštvu na dalje postupanje, a javnost nikada nije saznala ko je autor pomenutog pisma.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.