BORIVOJE BOROVIĆ JE UPRAVO U JAVNOST IZNEO OVE STVARI: Tiču se "SLUČAJA MARJANOVIĆ"!
Borivoje Borović, Foto: Dado Đilas

suđenje decenije

BORIVOJE BOROVIĆ JE UPRAVO U JAVNOST IZNEO OVE STVARI: Tiču se "SLUČAJA MARJANOVIĆ"!

Poznati advokat prokomentarisao suđenje decenije

Objavljeno: 20:42h

Suđenje decenije dobilo je novi epilog kada je Zoran Marjanović osuđen za brutalno ubistvo svoje supruge Jelene.

Sada je advokat Borivoje Borović za Alo! prokomentarisao tok suđenja koje trajalo šest godina, kao i odluku Višeg suda u Beogradu da Zoranu bude izrečena maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

- Ovo je skroz očekivani ishod. Pratio sam suđenje kao i psihološki profil optuženog i znao sam da nešto nije kako treba još na samom početku postupka kada je Zoranova porodica odbila da svedoči. Kada je slučaj čist, porodica uvek prva da iskaz kako bi spasila osumljičenog. Bavim se ubistvima 40 godina, iako nisam radio na ovom slučaju, ovaj ishod bio je očekivan - rekao je Borović.

Saopšteno je da će Marjanović biti sproveden u pritvor, a da će mu u kaznu biti uračunato vreme koje je ranije proveo u pritvoru. Pritvor je određen po zakonskom osnovu zbog dužine kazne, kao i uznemirenja javnosti jer je, kako je sudija istakla, Marjanović o smrti svoje supruge neretko govorio u medijima.

Međutim, Marjanović je sa porodicom izašao iz suda i otišao kući u Borču. Marjanović je, nedugo potom uhapšen i odveden u pritvor.

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

Advokati napustili sudnicu po izricanju presude

Pri izjašnjenju suda da je Marjanović kriv, njegov branilac Stefan Jokić napustio je sudnicu, a prilikom objave dužine trajanja kazne isto je učinio i drugi branilac Nikola Dumnić. Obojica su istakli da je presuda sramotna.

U sudu je burno reagovala i Marjanovićeva partnerka, koja je rekla da sud treba da bude sramota jer je Zoran nevin, a potom je ispraćena iz sudnice.

- Zoran Marjanović se "mercedesom" sa suprugom i ćerkom dovezao na nasip kod rampe Stadion. Jelena je krenula na nasip da trči, a Zoran ju je sustigao, iskoristio njeno poverenje i namamio je da se spusti ka kanalu - rekla je sudija Jelena Škulić.

Bonus video:

00:25

Zoran Marjanović prebačen u Centralni zatvor

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.