ZORAN UHAPŠEN TEK 15 MESECI NAKON JELENINOG UBISTVA! Ove dokaze tužilaštvo ima "u rukama", ČEKA SE PRESUDA!
Zoran Marjanović i Jelena Marajnvoić, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

otkriveno

ZORAN UHAPŠEN TEK 15 MESECI NAKON JELENINOG UBISTVA! Ove dokaze tužilaštvo ima "u rukama", ČEKA SE PRESUDA!

Te subote, 2. aprila 2016. godine oko 21.30 u medijima je odjeknula vest da je pevačica narodne muzike iz Borče Jelena Krsmanović nestala na nasipu u naselju Crvenka

Objavljeno:

"Pevačica narodne muzike Jelena Krsmanović Marjanović (33) nestala je oko 16 sati u naselju Crvenka u Borči. Potraga za njom još traje", ova vest odjeknula je kao bomba 2. aprila 2016. godine. Dan kasnije Jelena je pronađena mrtva.

Otmica Jelena Krsmanović Marjanović

Navršilo se više od šest godina od kada je pevačica Jelena Krsmanović brutalno ubijena u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči, kada je sa suprugom Zoranom Marjanovićem i tada petogodišnjom ćerkicom otišla da trči. Za njenu smrt sudi se upravo njenom suprugu Zoranu koji će sutra, nakon višegodišnjeg suđenja, dočekati i presudu.

Jelena Marjanović
Jelena Marjanovićfoto: Privatna arhiva/ Kurir

Nestanak

Te subote, 2. aprila 2016. godine oko 21.30 u medijima je odjeknula vest da je pevačica narodne muzike iz Borče Jelena Krsmanović nestala na nasipu u naselju Crvenka. Novinarske ekipe odmah su se uputile ka mestu nestanka gde su se našle sa njenim suprugom Zoranom Marjanovićem.

U maskiranim pantalonama, crnoj jakni, Marjanović je novinarima pokušavao da objasni šta se desilo. Kako je ispričao tada, Jelena je nestala oko 15 sati tog dana kada je otišla da trči. On i ćerkica, kako je tada rekao, polako su hodali za Jelenom na nasipu pored Dunava dok je ona džogirala ispred njih. Kako je rekao, ta staza je duga nekoliko kilometara i Jelena je odmakla od njih daleko.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

- Mi dolazimo ovde skoro svaki dan da bi onda trčala. Auto parkiramo na prvoj rampi u Crvenki, te se ja s ćerkicom na poljani pored igram. Za to vreme ona otrči do sledeće rampe i vrati se nazad. Danas smo mi išli prema njoj, ali u jednom momentu smo je izgubili iz vida i posle je više nije bilo - uznemireno je pričao Marjanović.

Policijske ekipe okupile su se na tom mestu posle 23 sata, jer nestanak im je prijavljen tek tri sata ranije, nakon čega su krenuli u potragu.

Ubistvo

Nekoliko sati kasnije, u zoru, 3. aprila, policija je pronašla njen mobilni telefon. A onda i gumicu za kosu. Ubrzo potom, u podne, nedaleko od mesta gde ju je navodno poslednji put zapazio suprug kako trči, na nekoliko metara udaljenosti od mesta gde je pronađen telefon, u kanalu zatrpano granjem pronađeno je Jelenino telo. Već tokom uviđaja utvrđeno je da je pevačica pretučena nasmrt, a da ju je ubica udarao u potiljak sve dok nije izdahnula. Odmah po pronalasku Jeleninog tela Zoran Marjanović je priveden.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Damir Dervišagić

Početak istrage

Pevačicin suprug proveo je 48 sati u policiji. Tamo je saslušan, poligrafski ispitan, nakon čega je pušten na slobodu. Tada kreće istraga kojoj se na trenutke nije nazirao kraj. Policija je isušila kanal u Crvenki u nadi da će pronaći trag koji vodi do ubice ili oružje kojim je pevačica ubijena. Pretresene su kuće koje su se nalaze u blizini mesta ubistva, a pojedini Boračani su i privođeni. U sklopu istrage u samo tri meseca policija je saslušala više od 500 meštana. Deset dana od ubistva, pripadnici MUP upali su u kuću u kojoj su živeli Jelena i Zoran, odakle su izneli brojne predmete i poslali na veštačenje.

5 meseci od ubistva

Od ubistva su prolazili meseci, a hapšenja nije bilo. Zoran Marjanović postao je glavna zvezda u medijima gde je gotovo svakodnevno davao izjave. Parče slave tražili su i do tada nepoznati ljudi, navodna Zoranova ljubavnica, samoprozvani stručnjaci... i svi oni iznosili su svoj stav o tome ko je ubica.

Policija i Tužilaštvo su sve vreme ćutali. Krajem leta 2017. godine pevačicin suprug Zoran doneo je odluku da uđe u rijaliti. Tamo je proveo nekoliko nedelja, nakon čega je, zbog bojazni da će mu Centar za socijalni rad oduzeti starateljstvo nad ćerkom, napustio ovaj TV program. Dva dana od izlaska, dok je ulazio u svoju kuću iz šetnje, tačno 15 meseci od ubistva Jelene, 15. septembra 2017. godine, on je uhapšen - zbog sumnje da je ubio svoju ženu.

Najvažniji datumi u istrazi

14. april 2016.

Odeća na veštačenju

Gotovo dve nedelje nakon ubistva policija je dodatno pretresla kuću Marjanovića i iz nje odnela uglavnom Zoranovu odeću. Ispostaviće se da se na njoj nalaze ključni tragovi blata.

15. septembar 2017.

Zoranovo hapšenje

Dan nakon što je izašao iz rijalitija u kojem je proveo tek desetak dana, Marjanović je kasno uveče uhapšen pod sumnjom da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović.

28. oktobar 2017.

Svedočenje kume Vere

Poslednja osoba koja se čula sa Jelenom bila je Vera Vukomanović, kuma Zoranove majke. Verica i Jelena su razgovarale bukvalno pet minuta pre nego što je nesrećna žena ubijena, što se ne poklapa sa Zoranovom verzijom događaja.

29. januar 2018.

Veštačenje baznih stanica

Konačno, poslednji u nizu dokaza koji se čekao kako bi optužnica bila poginuta odnosi se na veštačenje baznih stanica koje otkrivaju da je Marjanović lagao policiju o svom kretanju na dan ubistva.

9. februar 2018.

Tužilaštvo podiže optužnicu protiv Marjanovića.

20. mart 2018.

Optužnica na dopuni

Viši sud u Beogradu vraća optužnicu na dopunu "radi boljeg razjašnjenja stanja stvari" i radi saslušanja male Jane.

27. jun 2018.

Nova optužnica

Dopunjena optužnica protiv Zorana Marjanovića dostavljena je Višem sudu.

17. APRIL 2019.

Treća optužnica

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je treću optužnicu protiv Zorana Marjanovića.

3. jun 2019.

Potvrđena optužnica

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu iz aprila protiv Marjanovića.

11. septembar 2019.

Pripremno ročište

U Višem sudu održano je pripremno ročište za ubistvo pevačice, gde su predloženi dokazi i svedoci koji će se izvesti, odnosno saslušati tokom suđenja.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.