OVO JE NAJVEĆA MISTERIJA UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Veštaci jednu stvar tokom suđenja NIKADA nisu rekli
Jelena Marjanović, Foto: Filip Plavčić, Privatna arhiva

suđenje veka

OVO JE NAJVEĆA MISTERIJA UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Veštaci jednu stvar tokom suđenja NIKADA nisu rekli

U završnim rečima pred presudu Više javno tužilaštvo u Beogradu je zatražilo od suda da Zoranu izrekne maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora

Objavljeno:

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je pre više od šest godina dok je trčala nasipom u Borči, a za njenu smrt optužen je suprug Zoran. Da li je on kriv za jezivi zločin biće poznato sutra u 11 sati kada je zakazano izricanje presude u Višem sudu u Beogradu.

Jelena Marjanović
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Presudu ćemo sačekati, a najveća misterija tokom suđenja Marjanoviću nije otkrivena – čime je ubijena Jelena. Veštaci su tokom izlaganja rekli da su joj smrtonosne povrede nanete metalnim predmetom, ali ne i kojim. Oružje kojim je ubijena pevačica u Borči nije nađeno.

U završnim rečima pred presudu Više javno tužilaštvo u Beogradu je zatražilo od suda da Zoranu izrekne maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora i da mu odredi pritvor, dok su njegovi branioci zatražili da mu se izrekne oslobađajuća presuda.

Više javno tužilaštvo u Beogradu smatra je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

– Podsećamo da iz kombinovanog (sudskomedicinsko-trasološkog) veštačenja proizilazi da povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanete dok je ona još bila živa. Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu. Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Više javno tužilaštvo stava je da je “žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome.”

Jelena Marjanović
foto: Printscreen/youtube

– Mirno čekam presudu, savest mi je čista. Istina je na mojoj strani, govorim je od prvog dana, nisam ubio suprugu. Svestan sam da je nekada put do istine težak i trnovit, ali nemam sumnju da će ona i na kraju ovog sudskog postupka pobediti. Takođe se nadam i da će jednog dana onaj ko je učinio ovo mojoj supruzi i majci mog deteta biti otkriven i najstrože kažnjen – rekao je Marjanović.

Presuda Zoranu Marjanoviću zakazana je za sutra u 11 sati.

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.