JA UOPŠTE TO NISAM RADIO! Oglasio se OZLGOGLAŠENI KIROPRAKTIČAR, Evo šta je rekao o PREMINULOM MILANU
Foto: Printscreen

evo kako se brarni

JA UOPŠTE TO NISAM RADIO! Oglasio se OZLGOGLAŠENI KIROPRAKTIČAR, Evo šta je rekao o PREMINULOM MILANU

Utvrđeno je da Centar, u kome se primnjuju metode alternativne medicine, ne poseduje licencu za rad Ministarstva zdravlja

Objavljeno:

"Nisam obavio intervenciju na atlasu unesrećenog Milana Đurića. Bez obzira na to, van sebe sam zbog medijskog linča kome sam danima neopravdano izložen", tvrdi prof. dr Slaviša Đurđević za "Novosti", koji je kao zaposleni u Centru alternativne medicine "Balans medika" u javnosti označen kao odgovoran za smrt Beograđanina Milana Đurića.

Zbog tegoba i bolova u vratu on se javio ovoj ustanovi, da bi nakon kiropraktičarskog zahvata, ostao paralizovan. Nakon višenedeljne borbe preminuo je 9. jula na banjičkoj ortopediji.

Đurić je u "Balans medici" navodno podvrgnut tretmanu nameštanja prvog kičmenog pršljena, atlasa, za šta je u ovoj privatnoj ustanovi nadležan profesor Đurđević.

Balans Medika, Kiropraktičar
foto: Kurir /J.M.

Naknadno je utvrđeno da Centar, u kome se primnjuju metode alternativne medicine, ne poseduje licencu za rad Ministarstva zdravlja.

Đurić je posle zahvata u stanju paralize prebačen na Institut za ortopediju, gde mu je konstatovan prelom atlasa i zbog čega je uveden u veštačku komu. Po njegovoj smrti, o slučaju je obavešteno Više tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo, prema onome što je do sada poznato, ispituje da li je izvršena provera kvaliteta stručnog rada u privatnoj ordinaciji "Balans medika", a proverava se i da li ova ordinacija ima dozvolu za rad, za koje zdravstvene usluge je registrovana i šta pokriva licenca koju poseduje doktor Đurđević.

- Obdukcija je završena, a obdukcioni nalaz će biti dostavljen Tužilaštvu kad se završe dodatne analize - kaže za "Novosti" prof. dr Oliver Stojković iz Instituta za sudsku medicinu.

- U ovom slučaju to je histopatološka analiza tkiva, koja ume da potraje i do tri meseca. Nakon toga će se znati da li je povredu izazvao lekar sprovodeći podobnu ili nepodobnu terapijsku metodu. Ukoliko se utvrdi da je sprovodio neodgovarajuću metodu, onda je to, po definiciji, krivično delo.

(Espreso /Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.