ALARMANTNO STANJE NASILJA U PORODICI: U jednom srpskom gradu podneto 30 prijava za SAMO 3 MESECA
ilustracija, Foto: Profimedia

PORAŽAVAJUĆE

ALARMANTNO STANJE NASILJA U PORODICI: U jednom srpskom gradu podneto 30 prijava za SAMO 3 MESECA

Nasilje u porodici je jednako prisutno i u gradskoj i u seoskim sredinama, a zabeleženi slučajevi su svakodnevna slika ove sredine

Objavljeno:

Samo na teritoriji grada Prokuplja za tri meseca, od marta do juna ove godine, bilo je trideset prijava za nasilje u porodici, a među oštećenima ima i muškaraca.

Od ukupnog broja prijava, 16 je odbačeno, od ostalih, za šest slučajeva su već podneti optužni predlozi, potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju.

- U 28 krivičnih prijava u svojstvu osumnjičenog se u 24 slučaja pojavljuju muškarci, a u četiri žene. U ovim slučajevima je 23 oštećenih žena i pet oštećenih muškaraca i reč je o slučajevima kada se preti članu porodice i ugrožava mu se duševni mir- navode u prokupačkom tužilaštvu.

1 / 5 Foto: RINA

U jednoj prijavi, je bilo upotrebe oružja i tu je slučaj hteo da muškarac nasrne na ženu, a u jednoj je oštećeno maloletno lice ženskog pola.

Nasilje u porodici je jednako prisutno i u gradskoj i u seoskim sredinama, a zabeleženi slučajevi su svakodnevna slika ove sredine.

Bonus video:

00:25

Porodično nasilje u Novom Sadu

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.