"LEŽALA SAM U LOKVI KRVI, A ON JE HLADNOKRVNO PITAO..." - Marinu je ZAMALO UBIO vozač u bašti u Novom Sadu
Sudar u Novom Sadu, Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

JEZIVO

"LEŽALA SAM U LOKVI KRVI, A ON JE HLADNOKRVNO PITAO..." - Marinu je ZAMALO UBIO vozač u bašti u Novom Sadu

Od siline udara pokrivljena je čitava čelična konstrukcija bašte i bašta je isčupana iz zemlje iako je bila ankerisana i zavarena, a teške metalne stolice su spljoštene, neke su završile i delovima

Objavljeno: 14:25h

U nezgodi koja se jutros oko 1 čas i 30 minuta dogodila u Ćirpanovoj ulici u Novom Sadu, samo pukom srećom izbegnute su teže posledice, budući da se u vreme nezgode u kafiću održavala proslava rođendana.

Podsetimo, tada nepoznati mladić upravljao je vozilom Mercedes CLS i kretao se iz smera Ulici Bore Prodanovića ka Ćirpanovoj ulici, na “ T“ raskrsnici na kojoj postoji znak stop, velikom brzinom je produžio i udario u baštu kafića koji se nalazi na samom uglu Ćirpanove Ulice i Ulice Branislava Nušića.

Po rečima gostiju kafića koji su se zatekli na licu mesta, on je bio u kolima sa još jednom devojkom koja se nalazila na mestu suvozača. On je izašao iz vozila i pitao „Da li sam nekoga ubio“, nakon čega se udaljio trčeći ka kasarni Arčibald Rajs niz ulicu Branislava Nušića.

Sudar
foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Na lice mesta ubrzo je stigao veliki broj pripadnika policije i žandarmerije koji su odmah počeli potragu za odbeglim vozačem.

U nezgodi su povređene dve devojke od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede i prevezena je kolima hitne pomoći. Radi se o Marini R. vlasnici obližnjeg frizerskog salona koja je to veče sa prijateljima bila na proslavi u bašti lokala. Ona je zadobila frakturu ključne kosti i rebara, a na glavi ima posekotine i hematome.

- Ostala sam da ležim u lokvi krvi, a on je hladnokrvno pitao da li je ubio nekoga i udaljio se sa lica mesta, iako sam ja nepomično ležala na podu – rekla je ona za Telegraf dodajući da je ozbiljno krvarila te da zbog stepena povreda i jakih bolova nije odmah mogla da daje iskaz policiji.

- Cela glava mi je u hematomima i rasekotinama, trpim jake bolove jer sam polomila rebra i ključnu kost- dodaje Marina.

Sudar
foto: Kurir

Gosti koje smo zatekli na licu mesta u jutarnjim časovima, i dalje su bili u potpunom šoku, kažu da su samo minut ranije ustali iz dela bašte jer im je bilo hladno, a i radno vreme kafića se završilo.

- U jednom momentu jedan od drugara rekao je: hajmo unutra, hladno je, nakon čega smo se svi složili i ušli u lokal, a to nam je i spasilo život - kaže jedan od gostiju i dodaje da je kolega otišao do kontejnera da zakači ostatke hrane sa proslave, kako bi neko od beskućnika mogao da ih uzme, nakon čega se vratio do visećeg stola koji je stajao ispred lokala i u tom momentu desio se udar.

Drvo koje se nalazi u sredini bašte, sprečilo je da vozilo uleti u sam lokal, čime je izbegnuta tragedija. O tome da su gosti samo minut pre nezgode ušli u lokal, svedoči i čokolada i hrana, kao i načeta kesa hleba koje nisu stigli da unesu u lokal.

Od siline udara pokrivljena je čitava čelična konstrukcija bašte i bašta je isčupana iz zemlje iako je bila ankerisana i zavarena, a teške metalne stolice su spljoštene, neke su završile i delovima. Delovi inventara kao i suncobran ostalo su na sred ulice.

1 / 7 Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

- Išao je minimum 100 na sat, iako je ovde zona 30 i postoje „ležeći policajci“ u svim okolnim ulicama. Udarac je bio strahovit, u jednom momentu kao da se vreme zaustavilo- kaže jedan od očevidaca.

Gazda lokala odmah je kupio crvenu traku i njome ogradio deo oko kafića kako bi sprečio prolaznike da prolaze i da se povrede.

Na licu mesta zatekli smo i veliki broj komšija koje su bile zgranute ovim prizorom, dok su prolaznici i vozači zastajali i raspitivali se o čemu se radi. Stanari koje je probudio jak udarac opisuju zvuk kao eksploziju bombe.

- Prvo sam čula jak udarac kao eksploziju, a potom ciku i žamor, brzo sam stčala dole i u prvom trenutku mislila sam da je neko bacio bombu, od šoka nisam ni videla automobil, devojka je ležala u lokvi krvi, mislila sam da ima mrtvih i jako sam se uznemirilila – kaže komšinica, koja dodaje da se radi o lokalnom kafiću i da je u pitanju mali porodični biznis, te da nikada nije bilo incidenata.

Drugi komšija, mlađi momak koji živi u zgradi u kojoj se nalazi kafić odmah je izleteo iz zgrade i dotrčao do lokala, misleći da su mu drugovi stradali i da je došlo do eksplozije.

Druge komšije požalile su nam se da je ova raskrnica crna tačka i da ljudi nepoštuju znak stop u Ulici Bore Prodanovića i da su zbog toga nezgode česte, ali da ovako nešto do sada nisu videli.

O tome da su nezgode ovde česte govore i brojni tragovi kočenja i delova drugih vozila koja se nalaze na obližnjim travnicima, ali i automobil marke BMW koji stoji slupan svega nekoliko metara od mesta jutrošnje nezgode.

Bonus video:

00:27

Sudar automobila i vozila hitne pomoći na uglu Cvijićeve i Starine Novaka

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.