PRŠTE FOTKE SA VELJOM NEVOLJOM I SALETOM MUTAVIM: Evo ko je vaterpolista na kog je PUCANO u Zemunu (FOTO)
Vuković i Belivuk, Foto: Printscreen/facebook/Aleksandar Vuković

POVEZANOST

PRŠTE FOTKE SA VELJOM NEVOLJOM I SALETOM MUTAVIM: Evo ko je vaterpolista na kog je PUCANO u Zemunu (FOTO)

Policija je identifikovala trojicu napadača i za njima se traga, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova nije objavilo informacije o njihovom identitetu, kao ni detalje napada

Objavljeno:

Na Aleksandra Vukovića, pripadnika grupe "Vandal bojs" bliske Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, pucano je 23. juna u Prvomajskoj ulici u Zemunu.

Na Vukovića, koji se sa Radetom S. nalazio u automobilu, napadač je vatru otvorio iz crnog "forda" sa zatamnjenim staklima. Na internetu se pojavio snimak napada, na kom se vidi kako se vozač "forda" polukružno okreće kada je ugledao automobil u kom se nalazio Vuković. Zapucali su kada im se približio, a Vuković i Rade S. su izašli iz vozila i pobegli.

Policija je identifikovala trojicu napadača i za njima se traga, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova nije objavilo informacije o njihovom identitetu, kao ni detalje napada.

Pojedini mediji su preneli informaciju da je napad bio opomena Belivuka Vukoviću, ali i drugima koji se bore za prevlast na južnoj tribini, međutim, za takve navode, za sada, nema potvrde. Sa druge strane, prema nezvaničnim saznanjima "Blica", ne isključuje se mogućnost da je u pitanju drugi sukob.

Inače, ovo je drugi put za dva meseca da se Vuković dovodi u vezu sa pucnjavama u Zemunu. Naime, njegov prijatelj U. K. (26) je u istom naselju teško ranjen u aprilu ove godin, a Vuković ga je tada sa P. Ć. povezao u bolnicu u Zemunu. On i P. Ć. su nakon toga saslušani, ali nisu policiji dali više detalja o napadu i samom napadaču.

Ranjeni je tada odbio saradnju sa policijom i rekao da ne znam ko je i zašto pucao na njega.

Motiv napada do danas nije poznat, a prema nezvaničnim saznanjima "Blica", misli se da nema veze sa navijačkim obračunom.

Vuković je, inače, policiji poznat kao pripadnik grupe "Vandal bojs", koja se izdaje za navijačku grupu, a bliska je Belivuku i njegovim "Principima". Prošle godine je, prema nezvaničnim informacijama, po hapšenju klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je optužen sa sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, priveden, ali je ubrzo pušten.

Sale Mutavi i Vuković
Sale Mutavi i Vukovićfoto: Printscreen/facebook/Aleksandar Vuković

On je prethodnih godina na pofile na društvenim mrežama postavljao slike sa vođama "Principa", odnosno "Janjičara", kako se tada zvala grupa, Veljkom Belivukom i ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi.

Bio je i jedan od najboljih drugova Demira Jukića (18), mladića koji je upucan u masovnom obračunu sa navijačima Crvene zvezde 2017. godine, a čiji ubica do danas nije pronađen.

Aleksandar Vuković
foto: Printscreen/facebook/Aleksandar Vuković

Osim toga, dugogodišnji je igrač Vaterpolo kluba Partizan.

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.