MEŠTANI VELIKOG TRNJANA U STRAHU: Prijateljima Biljane koja je ZABETONIRALA muža 1 stvar NIJE JASNA!
Biljana i Ivan Stojanović, Foto: Printscreen

tragedija

MEŠTANI VELIKOG TRNJANA U STRAHU: Prijateljima Biljane koja je ZABETONIRALA muža 1 stvar NIJE JASNA!

Iako istraga o ovom slučaju uveliko traje, meštani Velikog Trnjana kažu da su i dalje uznemireni, jer im je teško da se pomire sa činjenicom da se takav zločin desio u njihovom kraju

Objavljeno:

Pet dana nakon što je u štali u Velikom Trnjanu kod Leskovca otkriveno telo muškarca u stanju raspadanja, oglasili su se iz Višeg javnog tužilaštva, iz kojeg navode da do sada nisu dobili zapisnike o obdukciji i veštačenju tela za koje se sumnja da je Ivan Stojanović (38) niti njegove supruge Biljane (38), koja se pre nekoliko dana otrovala pesticidima.

Prema saznanjima iz istrage, Ivan je ubijen hladnim oružjem i to pre dosta vremena, što se poklapa sa činjenicom da ga niko nije video ni čuo tri godine. Svi dokazi ukazuju da ga je svirepo ubila supruga Biljana, najverovatnije na spavanju, a potom je njegovo telo raskomadala i u delovima prenela do štale i zabetonirala u buretu.

Klupko ovog zločina počelo je da se odmovava 26. juna, kada je pronađeno Biljanino beživotno telo, koja je ruku na sebe digla na istom mestu gde je pokopala supruga, za kog je govorila da je u Rusiji na privremenom radu.

Ivan Stojanović
Ivan Stojanovićfoto: Društvene mreže

– Više javno tužilaštvo u Leskovcu u saradnji sa policijom, vodi predistražni postupak radi prikupljanja dokaza i svih obaveštenja koja bi mogla da budu od koristi radi utvrđivanja identiteta počinioca ovog krivičnog dela, s obzirom na to da postoji sumnja da je reč o teškom ubistvu – navodi se u izjavi višeg javnog tužioca Ljiljane Zlatanović Janković.

– Radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti i identiteta osobe čije je beživotno telo pronađeno 28. juna u selu Veliko Trnjane, doneta je naredba o obdukciji, koju je obavio Zavod za sudsku medicinu u Nišu, ali tužilaštvo do danas nije dobilo zapisnike o toj, kao ni o obdukciji povodom smrti sada pokojne Biljane Stojanović, na čijem telu nije bilo tragova nasilja.

Leskovac, Ubistvo
foto: Kurir

Iako istraga o ovom slučaju uveliko traje, meštani Velikog Trnjana kažu da su i dalje uznemireni, jer im je teško da se pomire sa činjenicom da se takav zločin desio u njihovom kraju.

Svirepost prilikom likvidacije, a posebno višegodišnje skrivanja tela i tragova, ostavlja bez reči porodicu Stojanović, ali i njihove komšije i prijatelje. U nedostatku zvaničnih informacija, danima spekulišu i nije im jasno da li je Biljana bila u stanju da sama počini takav zločin, odnosno da je možda i ona bila žrtva “nekog trećeg”.

Priča se čak i da je neko, tri dana pre nego što se ona otrovala, pokušao da otme Biljanu, odnosno da je nasilno ugurana u auto, ali da je ona nekako uspela da umakne.

Biljana Stojanović
Biljana Stojanovićfoto: Društvene mreže

– Ljudima je lakše da poveruju da su supružnici ubijeni, nego da prihvate da je neko iz njihove blizine u stanju da tako nešto uradi. To je normalna psihoza mase u ovakvim slučajevima kada je sve još obavijeno velom misterije – kaže izvor iz istrage, koji navodi da se malo sporije dolazi do materijalnih dokaza, jer se sve hemijske i biološke analize obavljaju u Nišu i Beogradu.

Ističe da se još obavljaju informativni razgovori sa građanima i eventualnim svedocima, ali da treće osobe, odnosno osumnjičenog, zasad nema, jer bi do sada sigurno neko bio priveden.

U celom slučaju nepoznanica je jedino motiv, odnosno zašto je Biljana ubila supruga sa kojim ima troje dece. Njena rođena sestra izjavila je da je Ivan navodno maltretirao, ali da je to prestalo kada im se rodio sin, koji sada ima 10 godina. Nejasno je i kako je baš na dan Biljanine sahrane pronađeno Ivanovo telo, da li je neko dojavio porodici ili su oni sami primetili da se u štali nešto čudno dešavalo.

DECI REKLA DA IVAN NEMA TELEFON

Iza Biljane i Ivana ostalo je troje dece, od kojih je samo najstarija ćerka punoletna i ona je ostala u kući gde je živela sa majkom poslednje tri godine. Mlađa sestra (14) i brat (10) su kod Biljanine sestre, a kako nezvanično saznaju Novosti, u ponedeljak će leskovački Centar za socijalni rad odlučiti o njihovoj sudbini.

Deca su već dala izjave u policiji, gde su, navodno, ispričali da im je majka govorila da otac nema telefon i da ne može da ih zove.

Bonus video:

00:31

Hapšenje dvojice osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.