BLUDNI MODNI KREATOR PUŠTEN NA SLOBODU: Darko Kostić NE SME da prilazi MLADIĆU KOJEG JE ZLOSTAVLJAO
Foto: Espreso, Demir Dervišagić

ukinut mu je pritvor

BLUDNI MODNI KREATOR PUŠTEN NA SLOBODU: Darko Kostić NE SME da prilazi MLADIĆU KOJEG JE ZLOSTAVLJAO

"U predmetu se preduzimaju još neke dokazne radnje, nakon čega će biti doneta odluka da li postoji dovoljno dokaza za optuženje Kostića"

Objavljeno:

Modni kreator Darko Kostić (42), koji je osumnjičen da je u aprilu ove godine držao zatvorenog mladića Š. H. (20) i pretio mu ubistvom, pušten je da se brani sa slobode.

Prema informacijama koje posedujemo, pritvor u kojem je Kostić bio od hapšenja u aprilu mesecu, nedavno je zamenjen merom zabrane prilaska sa oštećenim muškarcem.

- Darko Kostić samo neće moći da komunicira i prilazi svojoj žrtvi. Sve ostale aktivnosti moći će neometano da obavlja, što znači da se vratio svom normalnom životu i čeka na slobodi odluku tužilaštva o eventualnom podizanju optužnice - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da se istraga privodi kraju.

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

Uskoro odluka

- U predmetu se preduzimaju još neke dokazne radnje, nakon čega će biti doneta odluka da li postoji dovoljno dokaza za optuženje Kostića - pojašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, 20. aprila ove godine, oko 2.40 sati muškarac koji se beogradskoj policiji predstavio kao N. N. pozvao je broj 192 i prijavio da je na mobilni telefon dobio poruku od prijatelja Š. H. (20) koji mu je napisao da ga je poznati modni kreator Darko Kostić (42), zatvorio u ostavu i pretio da će ga "ubiti".

Sve se to dogodilo, kako tvrdi čovek koji je primio poruku i slučaj prijavio policiji, na opštini Stari grad u samom centru Beograda, u Dobračinoj ulici.

Policijski službenici iz stanice Stari grad odmah su reagovali na poziv i u stanu kreatora pronašli mladog muškarca koji im je rekao da je Kostića upoznao preko aplikacije “Grindr”, a zatim došao kod njega u stan.

On je policiji navodno rekao i da mu je kreator dao da konzumira supstancu bele boje, najverovatnije opojna sredstva-drogu, nakon čega mu je kanapom vezao ruke, stavio duksericu preko glave i zatvorio u ostavu.

Mladić je ispričao i kako se spasao - iskoristio je nepažnju kreatora i izašao iz stana.

darko kostić
foto: Nemanja Nikolić

Internet

Kostić je nakon toga uhapšen. A kako je saopšteno doveden je u policiju na osnovu ranije potrage.

Kostić je uz pomoć aplikacije za upoznavanje “Grindr”, gde je imao profil, komunicirao sa muškarcima koji su mu se svideli. Mnogi su nakon dopisivanja i razmene intimnih fotografija, završili kod njega u stanu. Ne zna se da li je na isti način i Š. H. upoznao Kostića, ali ono što je sigurno jeste da je godinama unazad koristio tu aplikaciju kako bi “mamio” na uživo upoznavanje.

U prilog ovoj priči svedoči i prepiska u koju smo imali uvid, a koju nam je dostavila osoba koja se dopisivala sa Darkom Kostićem, razmenjivala fotografije, ali nije otišla na dogovoren sastanak u stan u centru grada.

Kostić je osumnjičen da je 20. aprila ove godine oko dva sata posle ponoći u svom stanu zatvorio mladića od 20 godina i pretio mu ubistvom.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.