TATJANA JE UBIJENA GREŠKOM U MAFIJAŠKOM OBRAČUNU: Metak je pogodio u čelo, a na ISTOM mestu STRADAO i VOĐA grobara!
ilustracija, Foto: Daktilo, Nemanja Nikolić

SLIČNOST

TATJANA JE UBIJENA GREŠKOM U MAFIJAŠKOM OBRAČUNU: Metak je pogodio u čelo, a na ISTOM mestu STRADAO i VOĐA grobara!

Za Tatjaninu smrt niko nije odgovarao, a reper Vladimir Ilić Ila, inače sin Milovana Ilića Minimaksa, posvetio joj je pesmu „Istina“, koju izvodi grupa Sha-Ila

Objavljeno:

Bane Grebenarević pucao je u Sredoja Šljukića i Srđana Adžemovića, a hicem u čelo, greškom ubio Tatjanu Nikolić (20) u mafijaškom obračunu koji se dogodio u beogradskom kafiću teretane „Fit studio“ u Mijačkoj ulici na Voždovcu pre 28 godina.

Meta napada bili su Sredoje Šljukić Šljuka i Srđan Adžemović Adžem, pripadnici klana sa Zvezdare, a ubijena je devojka koja je stajala nedaleko od njih.

Za Tatjaninu smrt niko nije odgovarao, a reper Vladimir Ilić Ila, inače sin Milovana Ilića Minimaksa, posvetio joj je pesmu „Istina“, koju izvodi grupa Sha-Ila. Na istom mestu, 25 godina kasnije, ubijen je vođa navijača Partizana Ljubomir Marković Kića.

Sam Šljukić kasnije je priznao da je on bio meta. Na njega i Adžemovića, obojica su u Beloj knjizi MUP-a označeni kao pripadnici zvezdarskog klana, pucali su tog 30. maja 1994. godine Branislav Bane Grebenarević i Nemanja Ristić. Oni su im uzvratili paljbu i ispalili nekoliko hitaca, a u tom obračunu ubijena je Tatjana Nikolić.

Sredoje Šljukić Šljuka
Sredoje Šljukić Šljukafoto: Printcsreen

Svi sem Šljukića bili su optuženi. Grebenarević je ubijen 1996. godine, a Ristić je oslobođen 2012. godine, dok je protiv Adžemovića postupak obustavljen 2000., jer je tužilac odustao od gonjenja.

O Tatjani je pričao i sam Sredoje Šljukić.

– Ona je poginula nesrećnim slučajem, u hodniku, bila je pet metara udaljena od mene. Međutim, čim je upao u klub, shvatio sam da će da puca – rekao je Šljuka u intervjuu koji je dao 1995. godine.

Skočila i dobila metak

Na pitanje kako je znao da će da puca Šljuka je odgovorio da je to jednostavno predosetio.

– Osetio sam. Odmah sam se skupio da mu smanjim metu. Napad je bio bez povoda, bez razloga. Jednostavno, ludački potez. Koga je nišanio? Pa mene, ali zaista mu nisam pružio povoda, ne znam o čemu se radi – opisao je Šljukić u pomenutom intervjuu.

Šljuku izrešetali „zemunci“ Kum i Kalinić

Sredoje Šljukić Šljuka, vođa jednog od najmoćnijih klanova u Beogradu, „zvezdarskog klana“, ubijen je 27. septembra 2002. godine na mostu Gazela nedaleko od Sava centra u Novom Beogradu dok se u svom automoibilu vozio za bratom Zoranom Šljukićem i telohraniteljemm Veliborom Ćirićem. Sredoje i Zoran, usmrćeni su oko 23.50 sati, kad je na „audi a8“, pucano iz sivog „audija 100“ sa zatamnjenim staklima. Kasnije se ispostavilo da su napadači bili pripadnici „zemunskog klana“ Sretko Kalinić i Mile Luković Kum.

Sretko Kalinić i Dušan Spasojević
Sretko Kalinić i Dušan Spasojevićfoto: Printscreen/facebook

Pesmu koja je posvećena ubijenoj devojci, ali i događaju koji se tada zbio, snimio je 2008. godine, 14 godina kasnije, poznati reper Vladimir Ilić Ila. Naziv pesme je „Istina“, a peva je grupa Sha-Ila.

– Ponosan sam na tu pesmu. Tatjana Nikolić, najbolja drugarica moje sestre, poginula je 1994. godine, sa 20 godina. Ona i moja sestra su sedele tamo, gde je bio Šljuka sa prijateljem. Došao je pokojni Bane Grebenarević da ubije Šljuku. Krenuo je da puca, Tanja je skočila i dobila metak u čelo. Svi su pobegli, a moja sestra je stavila u kola i odvela u Urgentni. Tanja je imala tri brata, rano je ostala bez roditelja. Tragična priča – ispričao je kasnije novinarima Vladimir Ilić Ila.

„Umrla je iste noći u najgorim mukama, umrla je mojoj sestri na rukama“ reči su pesme koja je svojevremeno rasplakala mnoge. Retki su oni koji su znali da je pesma nastala po istinitom događaju i da je posvećena ubijenoj devojci.

Kiša metaka za Grebenarevića i Šubaru

Branislav Bane Grebenarević i Zoran Šubara, tog 27. marta 1996. godine, izašli su iz kuće na Bežanijskoj kosi, pozdravili se i ušli u automobil „folksvagen korado“ sa italijanskim tablicama. Polako su izlazili sa parkinga i napuštali ulicu Stojana Aralice. Nekoliko trenutaka nakon toga snažan rafal zaparao je mrak i kišovitu noć. Nepoznate ubice, hladnokrvno, očito posle debele pripreme, sačekale su da polako isparkiraju automobil i vatrom iz „kalašnjikova“, poput one iz doba Al Kaponea, ispalile pedesetak metaka, od toga 34 u tela, glavu i pancir Baneta i Zorana.

Bane Grebenarević
Bane Grebenarevićfoto: Facebook/legende devedesetih

Grebenareviću i Šubari ni debeli panciri nisu pomogli. Bili su tanki da zaustave metke, a uz to više metaka ih je pogodilo u glavu. Ojačani „folksvagen korado“ je izrešetan i zapalio se. Ubice su hladnokrvno ušle u automobil i napustile poprište zločina. Do sledeće prilike, dok njih neko ne sačeka.

Branislav Bane Grebenarević i Zoran Šubara zamerili su se, tvrde u policiji, gotovo celom beogradskom podzemlju. Na mestu zločina ostala su tela dvojice mladića u lokvi krvi, takođe, ostala je lokva krvi i bezbroj ispaljenih čaura.

Ljubomir Marković Kića ubijen na skoro istom mestu gde i Tatjana

Nedaleko od mesta gde je ubijena Tatjana Nikolić, u Ulici Grčića Milenka, likvidiran je 1. novembra 2019. godine Ljubomir Marković Kića, nekadašnji vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“. Za sada nepozati napadač izrešetao ga je sa šest metaka i to naočigled prolaznika koji su se tu zatekli.

 Ljubomir Marković Kića
Ljubomir Marković Kićafoto: Kurir

Nije bio zadovoljan stanjem na tribini zbog čega je ostalim vođama najavio povlačenje svoje grupe s juga, saznaje. Marković je zbog toga bio u sukobu sa Veljkom Belivukom (34), tada vođom Partizanove grupe "Janjičari".

Ljubomir Marković je upucan sa šest hitaca u blizini benzinske pumpe u Ulici Grčića Milenka, kada je izašao iz balona za fudbal. Napadač, mlađi muškarac obučen u tamniju odeću, pobegao je sa lica mesta u automobilu BMW X5 šabačkih tablica.

Ubistvo Ljubomira Markovića
Ubistvo Ljubomira Markovićafoto: Nemanja Nikolić

Dan nakon likvidacije Markovića, odigran je meč Partizan - Vojvodina, a navijači su mu odali poštu. Na istočnoj tribini bio je okačen transparent na kojem je pisalo: "Brate, ovo nisi zaslužio. Kićo, večna ti slava". Sve tri frakcije navijača su parolama i skandiranjem odale poštu ubijenom Markoviću, s tim što su navijači "Alkatraza" napustili tribinu u trenutku kada je većinski deo okupljenih navijača skandiralo ime ubijenog. Na tribinama je uočen i Velja Nevolja.

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

(Espreso / Luftika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.