PORODICE STRADALIH MOMAKA, PRE SAZNANJA O TRAGEDIJI SU IH TRAŽILI PREKO DRUŠTVENIH MREŽA: A onda je usledio ŠOK
Foto: RINA/ Printscreen/Instagram/192.rs

og4romna tuga

PORODICE STRADALIH MOMAKA, PRE SAZNANJA O TRAGEDIJI SU IH TRAŽILI PREKO DRUŠTVENIH MREŽA: A onda je usledio ŠOK

"Ako neko ima bilo kakvu informaciju o mom bratu..."

Objavljeno:

Brat Nikole Zekavice, koji je poginuo sa tri druga kada su kolima sleteli u ambis pored potoka kod Čačka kobne noći, kada su shvatili da se nije vratio kući, preko društvenih mreža pokušavao je da sazna šta je s njim, Ivanom Stančićem, Lukom Micovićem i Ognjenom Vasiljevićem. Nekoliko sati kasnije do njega i njihovih porodica stigle su najcrnje vesti...

Brat nastradalog Nikole na Instagramu je pozivao sve koji znaju nešto o njima da mu pomognu:

"Ako neko ima bilo kakvu informaciju o mom bratu, Ivanu Stančiću, Luki Micoviću i Ognjenu Vasiljeviću neka mi javi", napisao je Ilija, kojem je nastradali brat Nikola tek pre nekoliko meseci postao punoletan.

Poginuli mladići iz Čačka su se u noći između subote i nedelje, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koja se u organizovala u jednoj vikendici u selu Jančići. Na nju su, kako smo saznali, došli sa proslave 18. rođendana koji je u Čačku organizovala njihova drugarica.

Poginuli Čačak, Poginuli, Čačak
foto: RINA, Printscreen/Instagram/192.rs

Nedugo nakon toga, na žurci na kojoj je sudeći prema snimcima koji su se te noći pojavili na društvenim mrežama, bilo i više od stotinak mladića i devojaka, izbila je tuča. Nakon prijave, odnosno nekih sat vremena posle dolaska četvorice prijatelja, policija dolazi u Jančiće, u vikendicu, i zabranjuje organizatorima da nastave za žurkom.

- Jančići su mirno vikend naselje. Ali, vikendica u kojoj je žurka organizovana, opremljena je za takve proslave. Ozvučenje, prostor… Mnoge je privukla takva atmosfera - ispričao je za “Blic” jedan od meštana.

Kako smo saznali, nepunih pola sata nakon toga, četvorica prijatelja ulaze u auto kojim su došli, i kreću natrag u Čačak.

Na mestu vozača džipa “Suzuki vitara” bio je Ognjen Vasiljević (19), na mestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sedeli Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

I posle toga im se izgubio svaki trag. Pronađeni su tek posle sedam sati. I to sasvim slučajno kada je pored potoka u koji su sleteli naišao jedan od komšija.

1 / 4 Foto: RINA

"Svi smo plakali, ovo nismo sanjali ni u najcrnjim košmarima"

Članovi porodica nastradalih mladića bili su u nedelju na mestu gde je automobil sleteo.

- Roditelji su bili van sebe. Plač je odzvanjao oko nas. Niko se ovome nije nadao, niti su ljudi ovo mogli da sanjaju i u najcrnjim košmarima. Baš nam je bilo potresno dok su tela izvlačena iz ambisa. Svi smo plakali – ispričao nam je jedan meštanin sela Jančići, mesta gde su četvorica mladića poginula.

Uzani put na deonici Čačak - Gojina Gora zahteva veliki oprez i danju, a pogotovo noću kada se na njemu ne vidi ništa, jer ulično osvetljenje ne postoji.

- Auto se i pre nego što je završio u tom potoku, prevrtao. Pretpostavlja se nakon što su udarili u nešto pored puta. Tako da su smrtonosne povrede, mladići najverovatnije zadobili u tom tumbanju - kaže izvor iz policije.

Brli baloni pušteni u znak sećanja na nastradale mladiće
Brli baloni pušteni u znak sećanja na nastradale mladićefoto: RINA

U Čačku je danas drugi dan Dan žalost zbog pogibije četiri mladića.

Nikola Zekavica i Ognjen Vasiljević sahranjeni su danas na čačanskom groblju. Poslednjem ispraćaju prisustvovale su njihove porodice, prijatelji, poznanici.

U Gimnaziji Čačak za danas je bila zakazana komemoracija nastradalim mladićima, ali je ona otkazana zbog održavanja sahrana. Novi termin komemoracije biće naknadno objavljen.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.